Vi fick inbrott i vårat nybygge. Alla vitvaror blev stulna, samt en hel del andra saker som verktyg brytare, dimmrar, ytterbelysning handfat, skåp, avfuktare mm mm mm. Det är 2 veckor kvar till besiktningen och vi är djupt oroad för att inte får tag på nya vitvaror i tid. Då hantverkarna är i full gång med med köket och rörmokaren kommer på måndag för att sätta in alla blandare, toa saker mm mm undrar vi hur svårt det är att få pengar från försäkringsbolaget?

Hur går det till? Sätter dom in pengar på kontot? Måste man lägga ut pengar? Eftersom det brinner i knutarna måste vi få hjälp fort från försäkringsbolaget då besiktningen är om 2 veckor. Någon som vet eller har varit med om något liknande?

Mycket tacksam för svar
 
Jag hade samma problem och fick häll, micro och ugn stulet från nybygget. ganska vanligt har jag hört efteråt.
det var inga problem med försäkringsbolaget.
Jag la ut pengar för nytt och fick ersättning insatt på kontot ganska snabbt.
 
Det borde bero lite på entrepenadsformen, om det ex. är en totalentrepenad så är det ju byggfirman som ansvarar fram till slutbesiktningen. Dvs det är deras försäkring som skall ta smällen i så fall.
 
Sens moral av vad hempularen skriver; vill man sova gott om nätterna tar man totalentreprenad.
 
Om det inte ligger på byggarens ansvar. Kolla detta först såklart.

Annars är det enkelt. Anmäl skadan, så får du all info. I korthet får du fyla i en anmälan, bifoga kopia av polisanmälan samt fakturakopior på den egendomen som stals. Vissa försäkringsbolag kan ha det så att de hänvisar till viss butik. De flesta betalar ut ersättning mot uppvisande av fakturor över återköp...
 
Som tidigare sagts så er det (oftast) entreprenörens försäkringar som skall täcka allt som kan inträffa på bygget innan godkänd slutbesiktning.
Om man har leverans av egna material, delad entreprenad eller har mindre seriösa entreprenörer så kan det mycket väl hända att ingen försäkring täcker förlusten. Därför är det viktigt att man redan vid kontraktsskrivningen reder ut n.försäkringsansvaret.
Om det är du som är ansvarig för försäkringen på bygget så får du ingen kompensation för förseningen.
Om det är entreprenörens försäkring som går in så har du rätt till förseningsvite om stölden påverkar färdigställandet.
Av denna anledningen brukar seriösa entreprenörer vänta med att leverera stöldbegärlig egendom (som vitvarorna) till dagen innan slutbesiktningen. Då minimerar de risken.
 
När vi köpte ett visningshus i Alsike blev alla vitvaror stulna 4 dagar innan vi skulle flytta in. Tyvärr råkade tjúvarna förstöra avloppet och en kran stod på och droppade när de tog diskmaskinen. Stölden upptäcktes av oss på söndagen men hela nedre våningen hunnit hade blivit vattenskadat och vår flytt blev framflyttad en månad...Mycket byggfläktar blev det, allt golv utbytt och all väggar omtapetserade. JMs försäkringar täckte allt, och vi fick flytten betalad som plåster på såren. Nästa lass vitvaror kom samma dag som inflyttningen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.