Hur gör man för att flytta en toalett från ett hörn till ett annat i badrumet?
 
Det mest komplicerade är att ett nytt avloppsrör måste dras och hur jobbigt det är beror helt och hållet på din golvkonstruktionen. Förutom det behöver vatten dras, men det är ju enkelt att dra externt.
 
Det finns ett alternativ till att dra nytt avloppsrör i golvet och det är att dra avloppet längs väggen till det befintliga avloppsröret. För detta krävs att man har en kombinerad kvarn och pump som man kopplar till toaletten. Den maler ner det som spolas ner och pumpar det vidare till valfritt avloppsrör. Pumpen/kvarnen är en liten låda som står sidan om toaletten och det krävs att toalettstolen har ett utlopp som kan gå åt sidan (en särskild typ av toalettstol alltså).
Det här är inte en lösning som är vacker för ögat men kan ju vara ett tänkvärt allternativ om man inte vill göra hål i golvet.
 
Man borde iofs också kunna köpa en toalettstol med bakåtutkast och sedan dra avloppsröret externt längs väggen till det gamla röret. Inte så snyggt det heller, men man kan ju bygga in det.
 
En VC-pump t.ex. Grundfos sololift 3.0 (finns hos Rinkaby rør) kan kopplas till en VC stol med avloppet rakt bakåt.
 
Fick hjälp av farsan som är rörmokare och vi borrade upp ett nytt hål i golvet (träbjälklag) och satte i avloppsröret och i krypgrunden under kopplade ihop med befintliga rör. Plus drog nytt vatten underifrån.

Tror det var ganska lätt och snabbt gjort iallafall med det underlag som fanns
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.