Hej!
Renoverar källaren i funkisvillan från 1939, och söker nu utanpåliggande eluttag och strömbrytare i gammal stil för att ersätta de gamla slitna runda bakelit-dosorna.

Begagnade dosor verkar finnas att köpa, se tex vänstra uttaget här:
http://www.byggigen.se/search/Show.aspx?WID=201.06.280
Dock tveksamt om dessa går att renovera, och försäkringsbolaget lär förstås ha synpunkter. Förra ägaren har monterat in ett nytillverkat uttag i plast med precis samma utseende, men har jag inte lyckats ta reda på vem som tillverkat/sålt detta uttag.

Jag har gått igenom de flesta länkarna som postats tidigare (gysinge, nacka, byggfabriken, kleen, manufactum, elbutik, elonline, etc) utan att hitta vad jag söker, förutom möjligen denna produkt:
http://kleen.jetshop.se/ShowProduct.aspx?prodid=113&cat=141

Varmt tacksam om någon kan tipsa om producent eller återförsäljare som kan erbjuda nytillverkade källaruttag i den äldre stilen (se byggigen-länken ovan)! Söker även strömbrytare (vrid-modell) i matchande stil.

Undrar även om någon här har koll på om uttagen måste vara kapslade och/eller med skyddslock för att vara godkända i källare/garage?

Hälsn, /Johan
 
www.eljo.se sök på renova.

finns hos clas ohlson.

Det begagnade saknar petskydd.. Så köp inte begagnat.
 
Eljo-renova finns med ram för utanpåliggande mont.
(billigt hos Expressel.se)
 
Tackar för svar!

Eljo Renova kör vi i övriga huset med fint resultat infällt (billigaste vi hittade då var på elonline.se).

Dock hade jag hoppats hitta något nytt uttag i mer exakt samma stil som på byggigen-länken ovan för källaren... Idéer, någon?

Hälsn! /J.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.