Har precis köpt en Cylinda induktionsspis, kopplad 3-fas.
När man kokar potatis och det är enda plattan på så kokar vattnet stötvis?
Det bubblar och sedan slutar det en sekund eller två sedan kokar det igen så håller det på hela tiden.
På den gamla vanliga spisen sjöd vattnet hela tiden. Är det vanligt fenomen?
När man kokar potatis och det är enda plattan på så kokar vattnet stötvis?
Det bubblar och sedan slutar det en sekund eller två sedan kokar det igen så håller det på hela tiden.
På den gamla vanliga spisen sjöd vattnet hela tiden. Är det vanligt fenomen?
Intressant att veta. Har funderat på att byta till just en sådan spis. Är ju då som att den inte fullt ut kan reglera ner effekten på induktionen utan måste övergå att köra på/av för att det inte ska bli för varmt/hög effekt(?) Cylinda är ju annars ett kvalitetsfabrikat som ska veta hur man gör sånt här. Modellbeteckning på spisen?
Edit: Tydligen är pulsstyrning den vanligaste förekommande styrningen för induktionshällar och induktionsspisar.
Edit: Tydligen är pulsstyrning den vanligaste förekommande styrningen för induktionshällar och induktionsspisar.
Redigerat:
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 005 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 005 inlägg
Ja, men de flesta hällar/spisar reglerar så ofta att det inte märks på kokningen. Sen ska väl sägas att det antagligen inte påverkar matlagningen för t.ex. potatisen kokar lika bra när temperaturen varierar mellan 99 och 100 grader som när det är 100 grader hela tiden.J Josth skrev:
Denna modell är det, är kopplad för 3-fas.J Josth skrev:Intressant att veta. Har funderat på att byta till just en sådan spis. Är ju då som att den inte fullt ut kan reglera ner effekten på induktionen utan måste övergå att köra på/av för att det inte ska bli för varmt/hög effekt(?) Cylinda är ju annars ett kvalitetsfabrikat som ska veta hur man gör sånt här. Modellbeteckning på spisen?
Edit: Tydligen är pulsstyrning den vanligaste förekommande styrningen för induktionshällar och induktionsspisar.
De induktionsspisar jag använt har haft en kombination av att reglera ner effekten och att pulsa den. Så vad jag sett har det alltid pulsat på de lägsta effekterna. Men det kan uppenbarligen lösas olika. Det är säkert ingenting som går att åtgärda. Man får vänja sig. Och kanske skaffa kastruller med tjockare botten. Mitt intryck är att Cylinda inte längre är det kvalitetsmärke som jag trodde att de var tidigare.
Cylinda kvalitet?J Josth skrev:Intressant att veta. Har funderat på att byta till just en sådan spis. Är ju då som att den inte fullt ut kan reglera ner effekten på induktionen utan måste övergå att köra på/av för att det inte ska bli för varmt/hög effekt(?) Cylinda är ju annars ett kvalitetsfabrikat som ska veta hur man gör sånt här. Modellbeteckning på spisen?
Edit: Tydligen är pulsstyrning den vanligaste förekommande styrningen för induktionshällar och induktionsspisar.