Supersnyggt staket!
 
Så för det avslutande större momentet i denna tråd och för detta projekt blir det ännu ett "sidosteg" från det faktiska rummet som vi kommit att lära känna som grottan. Det handlar återigen om avloppet för huset som vi av kommunen är ålagda att göra om från infiltration till sluten tank. Eftersom avloppsrören går genom garaget har jag avvaktat med de slutgiltiga arbetet i grottan tills arbetet med avloppet är klart.

Som avsloppslösning valde jag tranåsbrunnens betongtank och det större alternativet på 6 kubik, det är då två trekubikstankar som kopplas ihop för att uppnå volymen. Det torde räcka för vårt bruk som fritidshus med åretruntanvändning enligt vad jag förstått. För detta arbete har vi lejt en lokal entreprenör och vi har haft en god kommunikation inför arbetet. Dock blir det lite olyckligt så att jag precis börjat jobba när det är dags, men tur i oturen får jag loss en ledig dag och kan hjälpa till. Det inte bara spar en massa tid, jag kan även vara med att styra hur jag vill ha det. Kanske inte så många som gärna hjälper till när man lejer hjälp, men jag hade helst gjort allt själv, så det är bara kul att få vara med och låtsas vara proffs för en dag.:p

Tankarna på plats och i våg:
Två betongtankar för avlopp på 6 kubik var kopplas ihop, installerade i grävd grop.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Återfyllnaden, anslutningen och konorna installeras dagen därpå då jag tyvärr är tillbaka i stan och jobbar igen, men det var kul och lärorikt att få vara med och nu har jag en bra relation med en lokal grävare som både är villig att hyra ut maskiner och komma och göra jobb och jag har många idéer för trädgården som jag behöver grävare till!:geek:

Den nästkommande perioden blir det en del jobb, men jag lyckas även i en episod få bilen stulen! Jag hade olyckligtvis glömt nycklarna kvar i bilen i en stressad situation med den förbaskade easyparkappen, så det är ju lite av ett klantigt misstag från mitt håll även om det inte försvarar stöld. Bilen återfinns lyckligtvis samma kväll bara några kilometer från platsen den parkerades på, men det blir en lång dag med telefonsamtal, jobb och oro. Helt slut tokdäckar jag när jag kommer hem strax efter midnatt. Det sjukaste i allt detta är att det är en avlägsen släkting som hittar bilen,:surprised: hon reagerade på mitt efternamn när hon slog på regnumret. Vår släkt är väldigt liten, så vad är oddsen?

Ute i skogen har bilen stått hela dagen (det är jag som tänt belysningen):
En bil parkerad i skogen på natten med tänd inre belysning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Bilen har inte gått någon vidare sträcka och verkar helt intakt även om gärningspersonen måste varit kortväxt pga stolens placering. Nyckeln återfinns aldrig och handbromsspaken är alldeles kladdig, annars är allt intakt.

En vecka efter att avloppet fixats är jag på stugan igen, det är nu dags för att måla andra halvan av golvet. För att det ska bli ett så bra resultat som möjligt börjar jag med att göra rent så gott jag kan. Golvet har diverse oljefläckar och färgstänk från mek och pyssel.

Här skrubbar jag oljefläckarna med koncentrat:
Garagegolv med oljefläckar och skrubbsvamp i förberedelse för rengöring och målning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Anledningen till att jag avvaktat med detta moment är för att jag inte vetat riktigt hur "förstört" golvet skulle kunna bli när jag behövde gräva fram rören som går i en ränna längs väggen och bara är övertäckta med grus och sand. Golvet skrubbas ihärdigt över hela ytan som ska målas och överflödet spolas bort med högtryckstvätten.

Efter att ha varit duktig och tvättat golvet belönar jag mig med Colombiansk rom:cool::
Person som håller ett glas rom i ett garage med nyligen tvättat, fläckigt betonggolv och diverse verktyg och utrustning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Även om inte allt går bort så är det en milsvid skillnad och jag har nu iaf gett färgen en sportslig chans att fästa på underlaget. Luftvärmepumpen ställs på och luftavfuktaren går alltjämt för att torka ut rummet över natten inför målningen nästa dag.

Diskbänken flyttas ur vägen över till den redan målade sidan och får utgöra arbetsyta när färgen ska blandas. Som vanligt blandar jag lite för mycket färg och jag får vara lite uppfinningsrik när jag ska komma åt och bättra på ytor jag inte är helt nöjd med och som jag inte kommer åt längre. Jag passar även på att utnyttja överflödet av färg till att måla de trädgårdsplattor jag använt för att täcka över rören med.

Lika bra att dessa får en skvätt färg när det ändå finns färg så det räcker:
Färskt målade grå cementplattor torkar på en ställning utomhus med en släckt bärbar gasolbrännare i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Dock är jag mindre nöjd med själva kulören, jag hade skaffat denna färg då den skulle vara "nära" den gamla färgen som nu hade utgått och först trodde jag att det var frågan om att det skulle bli en nyansförändring när färgen torkat ordentligt, men det var fortfarande en ganska markant skillnad i kulör.

Ajrå, inte alls likt. Intrycket förvärras lite av smutsen på den målade sidan också:
Nyrenoverat garagegolv med fräsch grå färg och synliga oljefläckar vid en arbetsbänk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Och golvet med "rännan" för avloppsrören, "servicevänligt" som man säger i motorbranschen::crysmile:
Nyrenoverat garagegolv med en nyligen målad grå yta och en schaktad ränna vid väggen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Här stundar ännu en jobbvecka och vid nästa besök har det första lagret färg härdat ordentligt, läge för omgång två. Mot bakgrund av kännedomen om att färgerna är alldeles för olika gjorde jag nu det bästa av situationen och maskerade av golvet så jag fick en skarp skiljelinje. Jag fick därför lägga denna lite längre mot arbetsbänken än jag ursprungligen hade tänkt mig för att täcka över områdena med den nya färgen.

Genom att måla utifrån och in, kan jag bättre bedöma färgåtgången:
Nyrenoverat garagegolv med fräsch vit färg och redskap på golvet mot en ljus vägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Nästkommande tid har jag fixat lite ledigt från jobbet för att spendera tid med familjen, min långväga syster är på besök och vädret är alldeles strålande, så det blir, god mat, sol, bad och mycket, mycket skratt och glädje!:heart: Efter det väntar ännu en jobbhelg och det kommer att dröja till slutet av augusti innan jag slutligen får knyta ihop säcken i detta moment.

Med golvet målat kan jag nu börja jobbet med att ansluta tvätthon. Ovetandes om vilken av stammarna jag kopplade in hon på när jag först gjorde det för x antal år sen, så lyckades jag ju såklart koppla den på "toastammen", nu med de slutna tankarna går det ju inte att spola massa gråvatten den vägen så hon behövde kopplas in på det andra röret.

Ursprungsläget, jag ville egentligen ha 110-rör på båda stammarna, men det fick inte plats:
Avloppsrör och anslutningar i ett grusat schakt med delvis gjuten betongkant.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Jag mäter hur mycket plats arbetsbänken tar och ställer dit hon så att bänken ska få plats. Med hon på plats kan jag börja syfta på var jag ska kapa i röret för att montera anslutningen. Eftersom möbleringen ser annorlunda ut nu än innan, hamnar inte hon på exakt samma ställe som innan och därför kan jag inte anta samma läge på snittet för röret som det som redan sitter på den andra stammen.

Mockup, den snirkliga böjen är min tolkning av ett vattenlås::geek:
Avloppsrör som är delvis exponerade i ett schakt med grus och betongkanter, redo för vidare installation eller reparation.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Eftersom BDT-stammen ligger något under den andra och det redan är ganska trångt i schaktet så är det ett par timmars jobb för en amatör som mig att få till monteringen av y-grenen. Det svåra ligger i att kapa bort rätt längd av röret och samtidigt kunna trä på den nya delen (skjutmuffen är helt ur vägen såklart). För detta behöver röret lyftas i ena änden och för att det ska vara möjligt måste en hel del schaktmaterial skottas undan. Sen ska det återfyllas så att rören går att koppla ihop igen. Ett proffs hade nog gjort det på bråkdelen av den tid jag behövde, men till slut satt allt där.

Rätt mycket material bortforslat här:
Ränna med gråa och röda avloppsrör, grus och sand samt kabel genom betongelement, synlig under arbete med avloppet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Sen var det bara att återfylla och lägga dit cementplattorna igen. Den överblivna anslutningen på toastammen hade jag först tänkt skulle tas bort helt och övergången till 110mm ersätta denna. Men grävarn tyckte det var bra att ha den kvar då jag inte har någon spolbrunn längs sträckan. Så denna anslutning försågs med en "vakuumventil". Jag har faktiskt haft problem med övertryck i rören tidigare, förmodligen pga sättningar i marken utanför huset.

Plattorna har perfekt tjocklek för att täcka schaktet när de läggs på den kant som finns:
Garagegolv som delvis är täckt med cementplattor längs en vägg med synliga avloppsrör och en högtryckstvätt till vänster.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


"Diskbänken" ställs tillbaka och hon skjuts på plats. Problemet är bara det att det inte linjerar perfekt. Det diffar tillräckligt för att rören inte ska vilja glida ihop. Så jag får inse att jag återigen bara är en glad amatör som inte gjort detta tillräckligt många gånger för att ha lärt mig att göra det i rätt ordning. Så några plattor tas bort igen och gruset kring anslutningen skottas undan för att kunna justera det hela litegrann. Till slut glider rören ihop tack vare att y-grenen vrids lite så att anslutningen hamnar närmare väggen och samtidigt en smula åt vänster.

Äntligen är hon ansluten!
Avloppsrör och grus i schakt för renovering av grottan, med olika kopplingar och genomföring genom betonggolv.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Man kunde ju tro att allt var klart där, men en liten detalj återstår och det är att fästa utkastaren i väggen. I någon sväng har slangen blivit lite för kort och det finns ju såklart fler sätt att lösa detta på, man kan tex ändra slangens läge i schaktet lite, man kan byta ut slangen upp till utkastet mot en som är längre, man kan borra nya hål, eller så kan man göra det på det jobbiga sättet och byta ut övergången från 1" till 1/2", till två övergångar som därför bygger mer på höjden och nästan få till det::seenoevil:

Utkastet för långt ner:
Närbild av en installerad utomhuskran med en ansluten grön slang mot en vitmålad vägg, med synliga rörkopplingar.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Med utkastet på plats kunde jag ställa tillbaka allt för gott och torka rent överallt för att slutligen, äntligen, kunna ta ett par steg tillbaka och begrunda det jag föreställt mig sedan länge, en ordentlig tvättbänk.

Än finns det lite tweaks att göra, men inte dåligt för en massa "ihopplock":
En organiserad verkstad med arbetsbänk, verktyg och skåp, och en tvättställning vid en vit vägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Med detta tänkte jag avrunda det här inlägget. Grottan är nu egentligen "helt klar", men vem är det jag försöker lura egentligen?:rofl: Bilden ovan lämnar direkt en del att önska och jag ser direkt utvecklingspotential, så det kommer komma mer finlir, men alla de större momenten är nu avklarade. Jag tänkte initialt säga att detta var slutet på projektet, men när blir man någonsin helt klar? Allteftersom jag uppdaterar med något intressant i lokalen, tänkte jag uppdatera här i tråden, så detta är nog långt ifrån en avklarad tråd.

Och bonusbilden då? Ja egentligen är det inget nytt för de som följt tråden, men jag knäppte en bild när jag var på väg från stugan mitt i projektet. Och även om det står massa bråte vid väggen så är det en rätt bra sammanfattning om hur fastigheten upplevs när man kommer och hälsar på.

Välkommen till Lillängen:
En blå Volkswagenbuss framför en byggnad med diverse föremål och byggmaterial utspridda på gården.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Och trots att detta är som ett dåligt avslut i en hollywoodfilm där man vet att det kommer en uppföljare ber jag härmed att få tacka för ordet och de fina vitsorden ni gett mig genom projektet. Det sporrar mig till att fortsätta skriva och än finns det idéer till projekt så jag skulle kunna bli 200 år och ändå inte hinna med allt. Hur gör andra när det verkar finnas både tid till umgänge och resor?:rofl:

Tills dess att jag bara måste visa vad jag gjort igen. På återhörande!:heart:
 
  • Gilla
  • Älska
jliljeha och 21 till
  • Laddar…
Alltid lika kul se vad som hänt sen senast. Och väldig trevlig kvällsläsning.

Ser fram emot nästa projekt.

Och..... va trevligt att kunna bajsa helt tillståndsmässigt korrekt :D
 
  • Gilla
Keexet
  • Laddar…
Som sagts tidigare men väl värt att sägas igen snyggt jobbat :)
 
@Keexet keexerino. Hur går det med skruvande och garaget och allt? :)
 
Hej igen! Sitter hemma och är sjuk så jag tar mig tiden att försöka komma ikapp den här berättelsen.

Jodå grottan är och fortsätter att vara till stor belåtenhet. Sedan den här tråden uppdaterades senast har jag hunnit med lite uppgraderingar av lokalen. För det mesta handlar det om att optimera utrymmen.

För att bättre utnyttja diskbänken och göra det som hamnar i den "öppna" delen mer organiserat, hade jag skaffat ett par trådbacksställningar för att ställa dit. Dessa fick såklart modifieras för att passa. Dessutopm fick jag skruva dit en träregel i framkant för att få tillräckligt djup på skåpet. I den kunde jag sen skruva fast själva stativen så de inte kanar runt i skåpet.

Diskbänken fick ett par trådbackar för den "öppna" delen utan dörrar:
Diskbänk i arbetsrum med modifierade trådbacksställningar och verktyg på arbetsyta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Och ovanför längs väggen skruvades det upp lite hyllor. Normalt sett är jag emot att ha "prylar" öppet, på hyllor, men här har jag gjort ett undantag. Jag hade samlat på mig lite grejer som blivit över så det blev lite olika djup och längd, men jag tycker det funkar. Och genom att lägga en galvad plåt ovanpå trådbacksstativen fick jag ett smalt med djupt hyllplan.

Rätt stökigt, men sväljer mer prylar än om det inte fanns.
Välorganiserad arbetsbänk med verktyg, trådbackar och fordonsregistreringsskyltar i en verkstad.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Sen fick kompressorn för sig att kasta in handsken, förmodligen är det ventilerna på ena cylindern som inte håller tätt längre. Försökte fixa detta men gick bet. (någon som fixar kompressorblock?) Jag höll utkik efter en ersättare till bra pris och när en bilglasfirma skulle sälja en billigt hade jag turen att vara nära och kunna hämta direkt. Egentligen skulle jag vilja ha en uppgradering till en 7,5hk, men det blir oftast rätt mycket pengar då, sen ska platsen finnas, men en dag kanske även det blir verkligehet.

Lite liten tank om 90hk, annars är effekten densamma 5,5hk:
Hörn av en verkstad med kompressor, hyllor med förvaringslådor och lite röra på golvet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Sen satte jag en bänkbelysning under hörnskåpet då det alltid varit lite dunkelt där och lampan hade jag liggandes så det var rätt skönt att hitta ett användsingsområde för den också. Lampan har dessutom två USB-utgångar där jag numer laddar mina magnetiska arbetslampor som gärna sitter på uindersidan av skåpet där de är ur vägen.

Bättre lyse i hörnet:
Arbetsbänk med bänkbelysning, högtalare, borrpress och sortimentslådor för skruvar.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder



Mitt blästerskåp drar sjuka mängder luft och detta var något jag ville få bot på. Den långsiktiga lösningen är ju en större kompressor, men det tar både pengar och plats, så fram tills dess ville jag testa en teori jag hade.

Genom att koppla in en till kompressor på samma slinga, får jag ju utökad effekt när båda mskinerna går, men genom att koppla in denna andra kompressor närmare fördbrukarna får jag en "catch-tank" om man så vill. Dvs luften har inte lika lång väg att gå. Så genom att installera en liten kompressor precis bredvid skåpet skulle jag kunna uppnå en förändring.

I hörnet ovanför extrakompressorn monterades även ett antal hyllplan för ytterligare förvaring:
Verktyg och behållare på hyllor med en kompressor och slangar i ett organiserat garage.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Så nu körs båda kompressorerna enbart när man kör blästerskåpet, i alla andra lägen räcker det med den ena. Än så länge funker systemet bra, återstår att se om jag väljer att bygga om det igen framöver.

En annan grej som stört mig lite är alla "saker" som inte haft någon given plats, utan blivit över mitt på golvet. En sån grej var sopsäcken. Klurade ett tag och kom fram till att jag behövde kapa lite i möblemanget.

Gör plats för sopsäck under bänken
Arbetsbänk i verkstad med verktygslådor, förvaringsbackar, golvjack och diverse verktyg och material utspridda.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Har även ägnat mig åt lite annat småmek, som att optimera smådelstvätten. Dels kunna höja locket högre, dels fixa en läcka i själva pumpen.

Gjort rent och monterat slangnippel för att byta ut den "tapp" som satt där innan och som läckte:
En smådelstvätt med en pump och metallfilter demonterade och utlagda på en arbetsduk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Har även ägnat tid att få en bandsåg att gå som jag hittat bland soporna. Inget märkvärdigt, en liten gammal clas ohlsson, där en bussning till justeringen gått sönder samt att "slitbanorna" på hjulen fullkompligt pulveriserades när jag hade isär maskinen. Bussningen svarvade min kompis en ny. Hjulen lagades dock mindre proffsigt med eltejp tills vidare. Den funkar bra nu, men jag vill utvärdera hur maskin går innan jag investerar några verkliga pengar i den, finns en misstanke om att den kan ha blivit lite skev i ngt läge, då den är svår att justera in. Helst skulle jag vilja ha ett metallblad då jag sällan jobbar i trä.

Såhär såg maskin ut när jag öppnade:
Åldrad bandsåg med öppet hjul och sågblad, omringad av träbitar och sågspån på sågbordet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder



Sen hade jag ett annat olustigt problem med själva fastigheten och det var att LVP börjat låta illa. Det lät precis som att fläktbladen slog mot något inne i maskinen. Jag tänkte att det byggts på med is över vintern inne i själva lådan. När det så blir lite blidgrader och jag kan börja jobba bort isen märker jag att bladen går fritt. Efteråt går inte maskin längre att starta och visar felkod. Lite googlande ger att det antingen är motorn, eller moderkortet. Jag får tips om hur man mäter upp motorn och konstaterar att den inte visar några klockrena värden, men de är inte heller tillräckligt off för att visa på tydliga symptom. Jag chansar ändå och köper en ny motor och halleluleja det var problemet hela tiden. Det var en lättnad att äntligen ha värme i lokalen igen och slippa köra byggfläkten bara för att ha lite grundvärme.

Sen var hgelgen kommen då en god vän till mig hade pitchat idén om att få hjälpa till ute på stugan. Han tyckte att jag hjälpt honom med så mycket i olika sammanhang och han ville ge igen. Det här var hans sätt att ge igen.

Ett drygt år tidigare hade jag lagt beslag på ett ganska rejält "brandskåp" som jag fick av mitt förra jobb. Det krävdes egentligen två speciella omständigheter föär att det skulle kunan flytta spå plats.

1: En eller flera kompisar som hjälper mig baxa runt på aset.
2: Att det inte står något projekt i vägen

Punkt 1 var ju redan uppfylld och polarn var taggad på att lösa problemet, men punkt två är det oftast värre med. Lyckligtvis var detta ett rullbart projekt och vi knuffade ut det så det blev fritt i lokalen. När de gamla väggskåpen plockats ned och skåpet baxats på plats var det fortfarande fredagskväll och det kändes väldigt lyckat att ha åstadkommit det "svåra" redan då.

Tusen tack Stefan för hjälpen med detta! Nu är det "bara" allt plock kvar...
Person i verkstad full med verktyg och arbetsmaterial, hyllor och upphängda verktyg i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Helgen kom att fortsätta i samma anda och vi betade av punkt efter punkt på vår lista. Jag fick en ny ordning i skåpen som frigjort mer plats och kompisen hjälpte till med att märka upp allt med dan gamle dymon. När helgen var över hade vi ett välorganiserat garage där allt var på plats igen. Släpet var fullt med sopor och vi hade haft det trevligt och ätit gott på samma gång! Riktigt lyckat!

Eftersom jag blev lite taggad av framgången så fortsatte jag lite smått vid sidan om även framöver och en sån sak var att montera in ett hyllplan i ett av väggskåpen. Här är det synd att jag inte har någon före-bild men det var alltid svårt att hålla ordning i det här skåpet och de staplade backarna rasade hela tiden. Så jag bockade till ett eget hyllplan och skruvade dit. Jag kunde även, tack vare den nya ordningen i garaget, flytta lite från det överbelamrade skåpet.

Mycket lättare att hålla ordning: (tillverkaren erbjuder inte någon hyllplanslösning vilket är märkligt)
Verktygsskåp med öppna hyllplan fyllda med sorteringslådor, byggmaterial och verktyg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Och så är vi framme i nutid. Den här helgen hade jag en vän över på besök då vi skulle hämta ut våra sommarbilar, men vädret var ganska eländigt så tiden spenderades mest i grottan och medan han fixade med sin moped så fortsatte jag att städa och plocka i grottan. jag fick upp en liten verktygstavlka vid borrmaskinen och flyttade därför om bland verktygstavlorna för att få en ny och bättre ordning. På detta vis fick jag även lite mer plats totalt sett. Jag flyttade om bland mina sortimentsaskar och kunde rationalisera bort ett skåp som satt mitt på väggen framför skruvstädet och aldrig kommit till användning. Ordnade med en upphängning åt vinkelsliparna som fick denna plats istället. Märkte upp alla backar och skåp som ännu inte hade någon etikett.

Låter inte som mycket men det var ett jättejobb, samtidigt ville jag ju vara god värd och ombesörja med mat och annan logi. Jag kände att jag fick sjukt mycket gjort samtidigt som att det inte är så mycket att skriva om. Det mest anmärkningsvärda var att jag nu äntligen tog itu med surdegen som legat flera år, att sortera bland kabelskor och plugg som hamnat i en enda stor röra sen skåpet vält under byggtiden.

Det var "lite" att sortera, men nu är det gjort. Sååååå skönt!
Öppen blå verktygslåda med sortiment av kabelskor och kontakter ordnade i fack och lådor.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Det var allt för tillfället. När tiden hinner gå glömmer man bort saker som gjorts, speciellt när det inte tagits några bilder och jag ber om ursäkt på förhand för att bildinnehållet kunde varit roligare. emn nu har ni iaf fått en liten bild av vad som hänt i grottan på ett och ett halvt år!😎
 
  • Gilla
  • Älska
  • Wow
Greatstomp och 26 till
  • Laddar…
Well done Keexet!
Jag måste faen ta mig förbi och avnjuta ditt verk och dina insikter om att förutsättningar i garaget gör susen för verksamheten.

/W
 
Tack för all uppmärksamhet, den värmer. Jag är ju bara en enkel bonnamek som gör så gott han kan!

Working: Du är alltid välkommen. Men jag antar att du är i Uppland lika ofta som jag är i Sörmland. Jag hade gärna tagit mig tiden att hälsa på och så kanske det får bli i sommar, men nu jagar jag min svans litegrann!
 
  • Gilla
Appendix och 2 till
  • Laddar…
Bandsågshjul kan fixas med läder.
jag hade en liknande maskin från Claes O där slitbanan av plast plötsligt vittrade sönder.
jag skar en smal remsa läder och spiral-lindade , limmade på med kontaktlim.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.