För tio år sedan byggde vi altantak i PVC-plast som sitter på sidan av lastbilar. Vi är mycket nöjda med form och funktion men vill nu ha taket lite större över den rektangel som är öppen utanför befintligt altantak. Svårt att finna bra lösning på form och utseende och ta gärna emot tips. Vi ser gärna att vi kan använda samma material till tak igen och helst utan att behöva riva det befintliga. Några tips på utformning tas gärna emot och även annat som pålitliga hantverkare eller tillverkare av duk.
 
  • Altantak av PVC-plast över uteplats med möbler och grill, öppen yta till höger.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Kan du få tag i samma tak då. det är hängrännor på det nu. Om du fortsätter ut med samma lutning och tänker med rännor där, så blir det nog lågt i tak längst ut. Se om du kan få till det med lutning innåt och låta vatten rinna till befintliga rännor är nog det bästa, sen hur regelverket blir är en annan sak. men det har du nog klart för dig.
 
Finns några leverantörer av duk att välja från vad jag ser på nätet så det borde gå att hitta ett som är likt nog. Har även jag funderat på den lösningen men det blir ett ”hål” mellan gamla duken/taket som en tårtbit när man höjer i ena endan vilket kanske inte blir så snyggt eller praktiskt. Och att bara förlänga ger för låg takhöjd som du skriver. Lurigt!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.