Hej,

Jag har nyligen köpt en lägenhet som har bastu inbyggt till badrummet och börjar bli orolig över ventilationen där. På bastuns tak finns ett hål som penetrerar det vattentäta membranet. Jag har stött på designlösningar online där bastuns tak är nedsänkt för att skapa ett utrymme för luft att cirkulera till badrummet som man kan se från följande länk ALT 2 bastuventilation: https://www.bastuspecialisten.se/blog/ventilation-i-bastun.html I min bastu existerar ett liknande nedsänkt takområde, men det verkar som att luften inte har någonstans att ta vägen från detta utrymme (se videon).



Det här utrummet är inte isolerad med en membran som är vattentät. Min fråga är: Behöver utrymmet ovanför bastuns nedsänkta tak också vara täckt med ett vattentätt membran? Och är det nödvändigt att installera en ventil som möjliggör luftflöde till badrummet och inluft från badrum tillbaka till bastun?

Jag är väldigt tacksam om ni kan hjälpa mig med detta!
 
Vet ingen någonting om bastuventilation?
 
Säkert en sådan där färdigbastu som köps i legoformat. det ska finnas hål vid golvet så luft kan komma in och hål på vägg vid tak eller ovanför. Allt från bastun räknat. Sen om det blir rackarns varmt och fuktigt i badrummet så är det en annan sak att ventilera ut.
 
wildeside
Jag kan en del om ventilation och våtrum. Med den informationen du lämnat så finns det mycket förbättringar av tätskikt o ventilation att önska.
Men för att kunna guida dej så får du nog rita hur badrum o bastu är hänger ihop. Vad väggar/golv är klädda med vad det finns för ventilation
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.