galento
Hej,efter nyår blev det väl lite nya grejer för oss med jordbruksfastigheter,vi verkar ha blivit egna företagare av döma av telefonsamtal och post från t.ex Tele2 företagstelefoni,Statistiska Centralbyrån och reklam för dataprogram till företag.

Är det lika för er när det gäller detta,och finns det nåt sätt att slippa detta.Sen kan man ju undra om man är skyldig att svara på frågor från SCB vilket inte vi gjort utan ganska bryskt avisat samtalen och eldat upp breven.
Vi hänvisade istället till skattemyndigheten om dom hade frågor.Enligt killen som hjälper oss med deklarationen var förändringarna inte nåt att bry sej om utan han sa att alla med dessa fastigheter skulle få dessa oönskade erbjudanden.Vi har heller inte sålt någon skog.

Men man undra om man har nån plikt att svara på några frågor överhuvudtaget eftersom vi sköter alla "papper" i övrigt.Vi har nix telefoni och gillar inte försäljning och en massa frågor via telefon och brev.

Kan tillägga att ett par kamrater fått som det stod anonyma frågeformulär att skicka in men de gjorde det inte utan slängde pappren.Men det tog inte länge förrän de blev uppringda och man frågade varför dom inte skickat in frågeformulären.När det blev påtalat hur de kunde veta det eftersom det hela var helt anonymt så blev det väldigt "besvärligt" i andra änden av tråden.
 
galento skrev:
Sen kan man ju undra om man är skyldig att svara på frågor från SCB
Det verkar så:

Vissa av frågorna är Du som näringsidkare skyldig att svara på. Detta regleras i lagen om den officiella statistiken (SFS 2001:99) samt ITPS författningssamling (ITPSFS 2003:01).

http://www.scb.se/templates/Uppgiftslamnare____97031.asp
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.