Hej,
Mitt första inlägg här. Jag och maken köpte hus sommaren 2022 som är från 1966/67. I hallen bland annat finns en länga med platsbyggda garderober. Dörrar är utbytt/målade innan vi flyttade in. Det är fem garderober. Fyra för att hänga kläder, jackor osv och den sista är inredd med lådor för sänglinne, handdukar med mera.

Med tanke på åldern på garderober och inredning så börjar funktionen minst sagt ha gjort sitt. Svär varje gång man måste dra ut lådor eller varje gång jackor faller ner från stången för att den är för klen.
Jag är med andra ord rätt less.

Men inredning till dessa går inte att få tag på. Måtten är för små för dagens inredning. Hyllplan och klädstänger är lättare, men det skulle behövas en uppgradering minst sagt.

Är då inne på att riva ut skiten och sätta upp nya, smarta garderobslösningar som man kan förvara kläder och skor efter säsong. Vi har två barn och bor i Norrbotten. Nu till exempel har vi tre olika uppsättningar av ytterkläder/skor igång på grund av vädret. Så förvaring behövs!

Är det någon som har haft samma projekt och vill dela med sig av hur du/ni gick tillväga? Vad använde ni för garderober sen? Har ni en annan lösning? Bra att tänka på? Gärna bilder hur det såg ut före och efter 🙂
 
Riv ut allt, skaffa skåp som är minst 210 i höjd , finns IKEA höhskåp 240 cm ( köksskåp ) om det får plats. Garderober mest 180 cm höga för att det ska vara ett skåp ovanför. Då är det lite lurigt med dörrarna, inga som är så höga. Går då bra att ha två dörrar och ha en över och en underdel. Går bra att ha lådor eller gallerkorgar med.
 
  • Älska
Jessika 88
  • Laddar…
Har kollat på köksskåpen faktiskt! Ska kolla närmare på det. Tack för tips 👍
 
J Jessika 88 skrev:
Har kollat på köksskåpen faktiskt! Ska kolla närmare på det. Tack för tips 👍
Kan lägga in ett foto på våra garderober, så får du en hint hur det kan bli.
 
J jonaserik skrev:
Kan lägga in ett foto på våra garderober, så får du en hint hur det kan bli.
Gärna! Alltid bra med tips. Vilken serie har ni?
 
Lite äldre nu, tror det är faktum, det enda är att det är i 60 cm bredd och finns inte i bredare så höga, men har i hallen 180 cm bredd fråm MIO.
 
  • 60 cm bred garderob med kläder och skor, öppna dörrar som visar hyllor och klädhängare.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
J jonaserik skrev:
Lite äldre nu, tror det är faktum, det enda är att det är i 60 cm bredd och finns inte i bredare så höga, men har i hallen 180 cm bredd fråm MIO.
Snyggt 👍 ser ut att sluka mycket. Är det främst hyllplan ni har eller har ni lika mycket för att hänga?
 
Det är ett plan på mitten som ska skruvas, för att inte sidorna ska ge med sig ut, men står dom tätt och ihopskruvade så behövs det inte, annat än på det skåp som är ytterst utan stöd från vägg. Hyllorna kan sättas hur som helst, och i vårt fall är det en stång på lämplig höjd att hänga galgar på.

EDIT har 4 st som till höger och det smala till vänster
 
BirgitS
Ikeas Pax är tänkt som garderober och finns i några olika bredder.

Själv är jag förtjust i konsolsystem, t.ex. Elfas men det finns billigare också, med skjutdörrar framför. Med konsolsystem kan man variera bredden för olika ändamål men det är ändå jämnbreda dörrar utanpå. Skjutdörrar kräver dock mer djup än vanliga dörrar.
 
Fundera även på om garderober med skjutdörrar skulle fungera, speciellt om syftet nu enbart är klädförvaring.
Vi har IKEA PAX med skjutdörrar och 235 cm hög.
 
När vi 2004 flyttade in i vårat hus från 67 så fanns plats/inbyggda garderober med skeva lackade dörrar och halvdana hyllsystem.
Vi tog bort dörrarna, målade stommarna och satte dit vändbara skjutdörrar (Grå/Vit) i två sovrum. En del hyllplan passade Elfas meshbackar i olika höjd & bredd direkt på. Annars tog vi bort hyllplanen och ställde in kompletta fristående mesh hyllsystem. Till en dubbelgarderob hittade vi en passande byrå som ställdes in.
 
Går inte djupare in nu. alla sätt är nog bra, bara man blir nöjd, men man ska tänka efter före vad man vill uppnå med bygget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.