Hej!

Tänkte fråga om det är någon som vet om det finns det konkurrent till Boxer som använder samma teknik?
Vårat Boxer abonemeng ger riktigt dålig bild vid dåligt väder.
Är dock inte sugen på parabol då det verkar lite bökigt att sätta upp mm.

Mvh
Fredrik
 
Idag nej. Enbart boxers utbud som sänds via marknät
 
Om du bestämmer dig för parabol så brukar det ju ingå installation om man nu tecknar sig för ett visst antal månader. Antar dock att du har det som jag: Ett antal boxar redan inköpta, och vanlig antennsladd finns till varje rum, och man orkar inte med att byta ut alltihopa för att få en ny leverantör. Dessutom är det ju inte boxer som står för utsändningarna i luften, det är teracom. Oavsätt om boxers monopol försvinner lär du inte få bättre bild, då det lär sändas ut från samma antenner iaf. Kanske en nya antenn hjälper dig?
 
Under hot om stämning från EU-kommisionen så har regeringen planer på att bryta Boxers monopol. Frågan är när det blir av i praktiken.

http://www.idg.se/2.1085/1.81864

Pen
 
Och det blir nog inte någon ny teknik utan det blir som med fast telefoni, Telias kablar och växlar och någon annan som skriver och skickar faktura.

Om det blir någon konkurrent till Boxer så blir det inga nya sändare utan bara någon annan som skickar fakturan.

Har du problem med bild vid dåligt väder kanske du behöver se över din antenn. Här går det som tåget.

Protte
 
Offra några tusingar på ordenlig antenn och BRA kabel! Kolla med någon som kan ditt område.
 
Xomilpa skrev:
Offra några tusingar på ordenlig antenn och BRA kabel! Kolla med någon som kan ditt område.
Men testa först att installera en antennförstärkare.
Och har du bara box av ett märke, låna någon annans av annat märke och testa. Det kan vara otroliga skillnader!
 
Har bara provat 3 olika boxar men alla tre hade information om signalstyrka och signalkvalitet, kolla det först.

Protte
 
Här ser man hur en lyckad reklamkampanj har gjort att de flesta fått vad Boxer är om bakfoten.....

Det digitala marknätet, och det är det som Du har problem att ta emot, distribueras av Teracom via deras master och sändare. Boxer har ingenting med sändningen att göra, de är enbart ett kanalbolag som hyr kanalplats av Teracom för att sälja sina betalkanaler. Men en lyckad kampanj med "Robert" i spetsen har gjort att de flesta likställer digitala marknätet med företaget Boxer. För att titta på icke-betalkanaler behöver man inte ha något med Boxer att göra överhuvudtaget....;-).
Vad EU knäppt Sverige på näsan för är just att det statligt ägda Teracom bara släppt in EN extern operatör (för betalakanalerna) i det digitala marknätet.

Men som andra redan skrivit - det är inte Boxer Du har problem med. Jag kan bara instämma - se till att antennen är BRA och om kabeln är längre än kanske 10m och/eller den grenas upp till flera uttag så skaffa en antennförstärkare. Men det skall vara en modell som sitter uppe vid antennen, en billig dosa som pluggas in bredvid TV:n ger Dig nog bara ännu mer problem.

Vad gäller antennen så är det oftast helt enkelt så att ju större desto bättre. Du klarar Dig med en ren UHF-antenn tillsvidare. Små "digitalantenner" är kanske bra vid goda förhållanden, men är det besvärligt är det oftast bara en riktig kratta som gäller.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.