Takspecialisten verkar fortsätta på känt mane'r. Erbjöd gammal person gratis besiktning av tak, hittade dessa "standardfel", snabba ryck - någon dag senare 6 man, utländska, river av pannorna. Byggmästare på orten tillfrågas om second opinion takets skick, utan pannor - normalt skick efter 40 år, några mindre åtgärder men inga läckage. Försök att avbryta arbetet misslyckades. Sektion av undertak byttes. Mycket svårt att kommunicera pga språk på plats ; enstaka telsamtal olika personer på företaget. Jobbet besiktades, köparen beställde och betalade, fel och brister redovisades (pannor ej fästa; ej fackmannamässiga plåtarbeten; felaktiga delar takavvattning; takstegar underkända; förstörd plattläggning i trädgården...). Detta ser ut att gå till tinget.
 
A
Lägg till BG tak AB på listan. Samma huvudman. Stor varning, ha aldrig med det bolaget eller huvudmannen att göra.

BG tak AB
 
  • Gilla
Arga husägare
  • Laddar…
A Andreas998811 skrev:
Lägg till BG tak AB på listan. Samma huvudman. Stor varning, ha aldrig med det bolaget eller huvudmannen att göra.

BG tak AB
Kan du förklara lite närmare?
 
A
A Arga husägare skrev:
Kan du förklara lite närmare?
Hej, ja det kräver en lite närmare förklaring.

Min granne, som är en ensamstående äldre man, nappade via Facebook på en gratis takbesiktning av ett företag som heter BG Tak AB med organisationsnummer 556632-3068. Huset är i Vallentuna utanför Sthlm.

En kille som heter Hans Wisam Stringblom dyker upp. Mycket trevlig och gör en noggrann takbesiktning. Han kommer ner efter ett tag och är väldigt tydlig att det är mögel hela vinden, fukt och röttet och hela taket behöver omgående bytas. Det behöver göras nu och det är farligt att bo i huset. Han langar fram en offert på 400.000kr och ville han husägaren skulle skriva på direkt. Husägaren blev misstänksam när han var så påstridig och bland annat körde ett knep med att ringa sin ”chef” på högtalartelefon och be om lov för att ge store rabatt än vanligt. Chefen blev upprörd men godkände rabatten om det skulle genomföras snabbt.

Husägaren nappade inte och därefter kollade jag upp firman och Hans Wisam Stringblom. Det visar sig att han var huvudman bakom de företag som nämns i denna tråden, bland annat Takspecialisten i Mälardalen AB som figurerat i flertalet bedrägeriutredningar och artiklar. Jag bifogar det jag har hittat men det finns säkerligen mer. Han har varit duktig att dölja sitt namn i inblandningen, men det framkommer här och var.

Så du kan lägga till Hans Wisam Stringblom och BG Tak AB i listan på företag med samma huvudman. Jag blir så förbannad att han får fortsätta och inte förläggs med Näringsförbud.

https://www.fagersta-posten.se/2020...innskatteberg--villaagarna-varnar-for-bolaget

https://nt.se/bli-prenumerant/artikel/8rx681gr/nt-bd-0kr-dp_week

https://www.byggnadsarbetaren.se/om...t-for-livsfarligt-jobb-granspolisen-pa-plats/

Mvh Andreas
 
  • Skärmdump av en artikel på nt.se med information om klagomål och varningar relaterade till byggföretag.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Skärmdump av en nyhetsartikel som diskuterar utredningar om bedrägeri relaterat till takföretag.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Skärmdump från nyhetsartikel om Hans Stringblom och Takspecialisten i Mälardalen med kommentarer om företagets tvivelaktiga metoder.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Ledsen
  • Wow
Dortmunder DAB och 3 till
  • Laddar…
Mina svärföräldrar, 86 respektive 84 år, boende i Västeråstrakten, fick i förra veckan ett telefonsamtal från någon som erbjöd takbesiktning. En väldigt trevlig person (naturligtvis) och svärfar som uppenbarligen har svårt att säga nej accepterade att få en besiktning vilket skulle ske någon dag senare.
Han ringde och berättade det för min fru och mig vilket gjorde att jag bad honom ringa mig så fort denne "besiktningsman" dök upp.
När han dök upp meddelade svärfar efter mina instruktioner att det inte blir någon besiktning då mina svärföräldrar inte äger huset.
Efter det så åkte personen.

Till saken hör att precis detta hände för några år sedan och då visste vi inte om det. Den "besiktning" som då gjordes visade att vinden var full med mögel, taket måste omedelbart läggas om och om han skrev på genast skulle han få ett "väldigt bra pris då de redan var i området".
Han visade foton från vinden där möglet var omfattande och diverse andra fel.
Jag fick stopp på det hela då efter diverse telefon och mailkonversation med blufföretaget i Mälardalen som tydligen var/är kända för att ge sig på äldre.
Vi åkte ner så fort vi kunde och jag gjorde en egen besiktning som visade att de foton lurendrejaren tagit inte kom från deras vind som var i bra skick. Alltså ett renodlat skojarföretag.
Det "bra priset" han erbjöds var 350 000:-, pris för deras enplansvilla jag fick mellan tummen och pekfingret av min kontakt i branchen var ca 200 000:-.

Vi hade då sedan några år lobbat för att de skulle skriva över huset på min fru då hon är enda barnet, svärmor var för men svärgubben tvekade.
Efter denna händelse skrevs huset över på min fru, så något bra blev det av det hela.

Och trots det så höll det på att ske en gång till.
 
  • Gilla
Dowser4711 och 2 till
  • Laddar…
Om nån undrar hur man kan sova om nätterna när man gör sånt här mot äldre så är det för att ni som undrar har empati och normal uppfostran och de som gör sånt här saknar båda.
 
  • Gilla
Joak och 4 till
  • Laddar…
Jag tror att vi måste försöka träna våra äldre släktingar på att vara ohövliga mot telefonförsäljare.

Om en säljaree får prata så länge att man hinner uppfatta honom som trevlig, så är man redan halvägs fast.

Det verkar som vissa närmast kan hypnotisera över telefon. En bekant till en bekant 95 år gammal blev uppringd av bedragare som påstod sig vara polisen som skulle komma och hämta hennes värdesaker för att stoppa ett inbrott som polisen hade fått nys om.

Hon visste att det var bedrägeri, men följer ändå bedragarnas instruktioner till punkt och pricka, som om hon vore viljelös. Lämnar ifrån sig smycken, kontanter och kreditkort till bedragaren som kommer till dörren. Och i samma ögonblick inser att hon låtit sig luras, ringde polisen inom en minut. Givetvis försent.

Vi måste lära oss, och alla att överhuvudtaget inte prata med de här människorna. Lägg på luren direkt, utan kommentar. En av mina äldre släktingar kan säga till teleförsäljarne att nu slutar vi, men kan inte förmå sig att lägga på förrän säljaren accepterat att avsluta samtalet, vilket givetvis inte sker. Vi fösöker "lära" honom att lägga på, inte vara artig.
 
  • Gilla
  • Wow
Joak och 7 till
  • Laddar…
DagSa DagSa skrev:
Vi kommer säga upp avtalet omgående nu samt be de ta bort ställningarna omgående. Dotter som precis är nyexaminerad från gymnasiet i ekonomi/juridiskt kom hem nyss och surna till direkt.
Konsumentlag gäller inte, utan det är avtalsrätt.
Vi kan åberopa $31 och 32 i avtalslagen, och arbetet är ju inte påbörjat.
Någon som ser något problem i det?
Rent juridiskt är väl arbetet påbörjat, eftersom ställningarna är uppbyggda.
 
pelle plåttak pelle plåttak skrev:
Rent juridiskt är väl arbetet påbörjat, eftersom ställningarna är uppbyggda.
Kanske är utagerat så här 6 år senare?
 
  • Gilla
pelle plåttak och 3 till
  • Laddar…
K Kane skrev:
Kanske är utagerat så här 6 år senare?
Det är utagerat. Ställningarna blev heller aldrig uppsatta. Taket har inga problem heller efter 6 år!
 
  • Gilla
Dowser4711
  • Laddar…
Blev det mycket strul att få stopp på det?
 
Vet inte om dom bolagen dykt upp tidigare i tråden men förutom nyss nämnda

BG Tak AB

bör vi även lägga till

Rixpro AB (som agerar C/O adress åt flertalet av skojarbolagen)
Onlineforce AB

Enligt merinfo har tre ovanstående bolag samma huvudman och återfinns alla på Ranhammarsvägen 20. Denna huvudman sitter i styrelsen till RPM Bilcenter AB. Huvudmannen till detta bolag är även huvudman till

Bygg Giganten Entreprenad i Stockholm AB
Mincho Bygg AB

Namnet som nämns i inlägg 109 tror jag är den som faktiskt är intressantast i denna soppan. Han var huvudman för dom bolagen som förekom tidigare i tråden, annonserade tidigare efter personal på facebook, håller extremt låg profil men framförallt har han ett hittepå-namn som är uppenbart taget. Först tyckte jag namnet fullkomligen skrek "jobbar på Mercedes" för er som vet vad jag menar men det är jag inte längre lika säker på. Hela hans utökade familj ger mig dock lite samma vibbar som klanen kring gamla Sularpsfamnen och div. bedrägerier i Skåne.

Dessutom kan man misstänka att takskojargänget har gett sig in i solcellssvängen då Rixpro's webbsida skvallrar om det.
 
  • Gilla
Jehu och 1 till
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.