Ritning av litet badrum med dusch, toalett, handfat och måttangivelser.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
S Stuff skrev:
Fina förslag, men nu börjar du överskatta utrymmet något. En bastu, toastol och dörr på 3050mm, det blir inget för de bredaxlade ;)
Vedeldad bastu dessutom.
 
J
S Stuff skrev:
Finns det utrymme under trappan?
Kkl? menar du klädkammare?

Finns där möjlighet att flytta ut pump och varmvattenberedare till ett eget teknikutrymme?
I vår sommarstuga har vi varmvattenberedaren i klädkammaren/städskrubben.

Hur tänkte du kring toasitsen? Ska den vara snedställd där i hörnet eller rak? Där brukar behövas bra med utrymme framför knäna. Man vill inte känna att man måste sitta och gnugga knäna mot en kommod eller skåp.
Det är relativt mycket förvaring du har ritat in. Både kommod, halvskåp och hylla. Ofta tenderar det bara till att man samlar på sig onödigt mycket grejer.
På vårt sommarställe har vi bara 1st spegelskåp över handfatet och det är fullt tillräckligt även de veckor när vi är tre familjer som bor där samtidigt. Allt personligt smink, hårspray och liknande får var och en ha i sitt sovrum.
Har ju faktiskt lite plats under trappan, kanske nåt kan vara där. Bra ide!
 
BirgitS
J JRMKJRM skrev:
Är det också rimligt att spegel ovanför kommod "går före" ett fönster, så vi bör hoppa över fönster mot skogen i alt.1? Eller finns det lösning med speglar på sidan av ett fönster ovan en kommod?
Spegeln behöver ju inte vara precis ovanför kommoden utan den kan ju vara bredvid, över toaletten eller bakom dörren. Man behöver en spegel nära bara.
J JRMKJRM skrev:
Betr. dörr inåt beror det på en mikroskopisk hall precis utanför. Badrummet är rymligt i förhållande till hallen.Blir det "svår" för byggare att fixa?
Nej, golvet lutar ju nedåt från dörren. Det jag har hört som anledningen till att badrumsdörrar ska gå utåt är dels att badrum är små och dels att en person, som halkat och ligger på golvet, ska inte blockera dörren för den som ska in och hjälpa till.
J JRMKJRM skrev:
Vad brukar man räkna för mått på djupet på ett wc inkl benutrymme?
Själva toaletten brukar vara kring 70 cm djup, plats för ben och fötter kanske 30 cm, och sen lite marginal så att man kan resa sig bekvämt. Men pröva själv genom att någon håller en skiva på olika avstånd framför toaletten.
 
  • Gilla
JRMKJRM
  • Laddar…
J
Tack alla!

Nu har vi kommit lite längre men vill ha tips hur vi placerar maskinerna etc i det blå området. Det blir drygt 200 cm långt (dvs vägg längd 305cm minus 80-dörr inkl ev foder 20 cm) och djup är väl rimligtvis standard 60cm. Höjd är 230 cm i angränsande rum (Blir det mindre pga spackel/fall etc?).

Det behövs utöver 1. tvättmaskin (b60,d60,h85) tydligen 2. hydropress (b50,d50,h80? inkl påfyllning), 3. vv-beredare (minst 55 liter, tex Nibe b50, d50, h95? pga byte anod) och troligen 4. vattenfilter (b50m d50m h170?), och ev 5. luftning av avloppet (här eller via grund utanför? H?, B?, D?).

Helst vill vi ha en bänkyta på den plats som ev inte utnyttjas (mot dörr?). Vi vill inte ha torktumlare nu, men i framtiden vet man ju aldrig, så gärna en yta möjlig för denna. Vattenfilter får vi tydligen räkna med, och problemet är att dessa kan bli rätt höga, då det kan finnas järn etc i vattnet här. Kan hydropress o vattenfilter få plats ovanpå varandra?

Ev skulle vi ha "luftning avlopp" också.

Ideer?


Ritning av tvättstuga med dimensioner, inklusive markerat blått område för maskiner.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
BirgitS
Det är bra om det är luft bredvid dörren så det inte känns som att man håller på och går in i något på en gång, alltså inget alls i några 10-tals cm. Det behövs plats för strömbrytare där också.

Det finns kombimaskiner som är en kombination av tvättmaskin och torktumlare, men om du inte vill ha en sån så är det nog en tvättpelare som gäller. Har man bara en maskin så blir det en bänkyta ovanpå.

Avluftning är väl typ ett avloppsrör 110 mm i diameter. Tänk på att om man har avluftningen via grunden så kommer det att lukta där.

Med de mått du har skrivit ut så är det väl hydropressen och VV-beredaren som kan vara ovanför varandra, inte vattenfiltret.
 
J
Om röret med luftning slutar "i badrummet" är det väl där det luktar i så fall? Lukt från avlopp inomhus kan väl ingen acceptera?

Var skulle man annars placera avluftningen? Känns omständigt att dra till övervåning och synd att få ett extra hål i taket.
 
BirgitS
Avluftningen ska förstås inte vara öppen i badrummet. Du måste själv avgöra vart du vill dra ett rör genom att väga samman för- och nackdelar med olika alternativ. Du kan även kolla på vakuumventiler för avlopp.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.