Hej alla,
Jag och hustrun (båda relativt okunniga gällande bygge men försöker lära oss) är mycket intresserade av att köpa ett hus som är byggt på 50-talet. Det är ett dödsbo och tidigare ägaren har byggt till ett rum -82 med separat vindsutrymme där det inte finns någon tillgång (tillbyggnaden är på ca 15m2 uppskattningsvis). Vindsutrymmet i övriga huset har viss mikrobiell tillväxt sannolikt p.g.a. bristande ventilation invändigt enligt säljarens besiktningsprotokoll men är behandlingsbart och hanterbart enligt en mycket mer byggkunnig vän än mig som läst igenom protokollet. Taket över tillbyggnaden är byggt av takpannor och inte bytt sedan bygget.

Är det stor risk för stora extra kostnader att genomföra köpet om vinden över tillbyggnaden inte är inspektionsbar?
 
Självklart ska ni kunna inspektera samtliga utrymmen! Det ingår i köparens undersökningsplikt. Om där senare t ex visar sig vara mögelfarm eller om förre ägaren staplade sina mordoffer där, så får ni inte ut ett öre ifall ni inte tittat noga även därinne innan köp.

Kräv av dödsboet/mäklaren att få såga upp en inspektionslucka, annars är det så att säga bara att kila vidare till nästa hus på marknaden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.