Egen brunn eller kommunalt vatten? Vi hade problem med luft i varmvattnet när varmvattenberedaren var ställd på för hög temperatur.
 
Har egen borrad brunn som gjordes 2019.
Kollat tryckkärlet och det håller rätt tryck.
 

Bästa svaret

Luft och koldioxid (från när kalciumbikarbonat omvandlas till kalciumkarbonat och bildar pannsten på dina varma elementslingor vid hårt vatten) avgår ur vatten och samlar sig i toppen av beredaren när vattnet värms upp, trots att det är under tryck, mer luft/gas ju varmare beredaren är ställt.

Röret inne i beredaren som går till nära toppen för att suga varmvattnet kommer att slurka med lite luft då och då och när trycket sjunker som efter en kranstrypning så kan det hosta till när volymen på bubblorna blir typ 4 ggr större....

Detta är en helt naturlig fysikalisk grej med mindre gaslöslighet i vatten ju varmare det är och svårt att göra något åt om man inte har något som tappar ur luften i toppen av beredaren, men att sänka temperaturen på beredaren gör att inte lika mycket luft vill frigöras av värmen och CO2-bildning av kalkutfällning på elementen blir mindre vid hårt vatten.

En del av denna överskottsluften ändå vara kvar löst i varmvattnet av trycket och när trycket sjunker efter en kranstrypning så blir varmvattnet lätt mjölkigt en stund av bildade småbubblor i vattnet.
 
  • Gilla
kocklisa
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.