I It01daniels skrev:
Skadan är främst ekonomisk. Det finns en mätare installerad mellan det kommunala bolagets VA-ledningar och föreningens ledningar. Denna visar att föreningen förbrukar mer vatten än vad medlemmarnas vattenmätare visar. Föreningen borde rimligen kunna begära skadestånd i och med att vi har tagit ut mer vatten än vad mätaren
Vad menar du att du lidit för ekonomisk skada? Du har ju uppenbarligen snarast tjänat pengar på detta genom att inte ha betalat för trädgårdsvattnet. Att föreningen i teoretiskt sett skulle kunna begära skadestånd i framtiden är ju knappast att räkna som en ekonomisk skada. Nu har du ju ändå av någon anledning frilagt rören. Det är ju bara strypa ledningen till utkastaren. Ersätt sen inkommande vatten med en hel slang/rör utan skarvar. Dra sedan ett nytt rör, efter vattenmätaren tillbaka till bjälklaget och sedan ut till utkastaren. Det handlar om småpengar och ytterst lite arbete. Det kommer att kosta betydligt mer tid och pengar att försöka få något av säljaren. Utöver alla andra orsaker, så är det för små pengar för att driva som dolt fel. Du får då stämma säljaren. Men då alla rör har passerat sin tekniska livslängd finns inte heller något att hämta. Du kommer sannolikt förlora målet, och tvingas då stå för alla rättegångskostnader.
 
  • Gilla
BSOD och 2 till
  • Laddar…
I It01daniels skrev:
Ja det ser ut som PEM-slang. Låter som ett rimligt förslag, då slipper vi höjdskillnaden också :)
Ska man vara petig så är det en PEL-slang.
Föregångare til PEM😀
 
Tack för många bra svar och synpunkter, det har varit ett bra stöd i tankeprocessen 🙂. Jag ska kontakta en rörmokare och se vad de säger, viktigast är ändå att få till en säker lösning.
 
  • Gilla
Johan Svetoft och 3 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.