vi ska renovera vårt kök. Idag är golvet, som är av furu eller gran, behandlat med brun bets och olja. Ett mkt tacksamt golv då man inte ser minsta lilla smuts och fläckar samt att det har en bra yta att torka. Golvet har dock en del hack i sig och när man ändå renoverar hela köket så borde man förmodligen slipa om även golvet. Vi har slipat om golven i övriga rum och lutat och oljat dem. De golven har dock blivit grymt känsliga för fläckar och spill och så vill man ju inte ha det i köket... Så är det någon annan som har gran/furu i köket, hur är det behandlat?
 
Varför slipa om ett golv ni verkar nöjda med? Hack och märken kommer snabbt även när det är lutat och oljat, så varför inte behålla det som det är. Vi är nga stycken här på forumet som anser att golvet blir vackrare ju mer det används.

maha20 skrev:
Vi har slipat om golven i övriga rum och lutat och oljat dem. De golven har dock blivit grymt känsliga för fläckar och spill och så vill man ju inte ha det i köket...
Vad menar du med känsligt? Fläckarna syns självklart bättre på ett ljust golv men jag upplever inte det som svårt att få bort dom på våra furuplankor i köket. Har lutat och oljat dom och kör numer med såpa, tycker det funkar jättebra. Ok, jag har inte tappat rödbetan på golvet än men annat smaskigt som finns på tallrikarna.
 
Om vi t ex spiller kaffe i vardagsrummet och inte skulle upptäcka förren efter ett tag så får vi en liten kaffering på golvet som inte ger med sig, men det kanske är normalt...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.