Låt mig börja med att konstatera att det var bättre förr, då kunde specialister tillhandahålla det mesta.

Vi behöver en ny rullgardin i vardagsrummet, och vi gillar den gamla typen med fjädring, som man helt enkelt drar upp och ner. Vi vill inte ha en plastkedja som trasslar och som drar ojämnt - det har vi redan i hallen.

Den gamla gardinen är 200 cm bred. Vi besökte en specialist (Moogio) men de kan bara leverera fjädrande gardiner på stänger upp till 180 cm bred. Byta tyg på befintlig stång pysslar de inte med.

Så, vet någon en firma i Stockholmstrakten som kan byta rullgardinstyg? Eller är hantverket helt utdött så den enda lösningen är att ge sig på det själv?
 
Byta tyg på en rullgardin det gör man väl själv.
Förr var det kornubb men det är väl häftapparat idag.

Protte
 
  • Gilla
Lilllen
  • Laddar…
Köpte billiga, fjädrande, enkla, vita, måttbeställda rullgardiner till hela huset (butik i Malmö) när jag byggde för 18 år sedan. Vissa med "pärltrådar" som man drar i, andra, vid dörrarna utan och som man bara drar upp/ner (dessa får man justera ett par ggr/året). Inte lönt byta tyg, man skiftar hela rullgardinen.
Det är väl just i min hall de två börjar bli lite sjabbig eftersom de används så ofta för insynsskydd. (Huset har inga konvenrionella gardiner och fönstren är ganska stora.)

Kan det vara Rollodin 🤔?
 
Rullgardin från Rollodin anlände igår och monterades idag. Blir perfekt innan vårsolen sätter in!
 
  • Gilla
yonna
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.