4/6/23 skrev jag följande om Willa nordic på Reco men ändrade idag med lite mer info om vår erfarenhet med detta cirkus vi haft!

Vi valde att bygga med Willa Nordic efter ha läst så mycket recensioner om andra husbyggare där många haft mycket negativa upplevelser och problem.



Resan med Willa Nordic hittills:



Huset håller på byggas av en underleverantör för Willa Nordic.



Det mesta hittills har varit smidigt MEN det finns saker som behöver uppmärksammas så att man vet vad som kan hända även om man väljer Willa Nordic.



Det mesta har funkat smidigt fram tills att underleverantör börjat bygga.



Vi valde i mars vilka tillval/ kakel vi önskar för badrum. Efter ha bett om offerten i flera veckor (8veckor) fick vi en till slut av ansvarige där nästan allt var felaktigt. Det som skulle vara standard enligt kakelspecialisten var ej det och mycket annat stämde inte. Priserna var också mycket överdrivet satta. Tex en extra spackling av en större vägg så ljuset skulle falla bättre skulle kosta oss 35000kr extra. Att sätta upp 2 hörnlister i ett badrum skulle kräva ca 3h extra arbetstid. Plus att de lagt in att de nu ska ha 3v extra tid på sig. Vi har redan hunnit säga upp vår lägenhet.



Hade man gett offerten i tid dvs i mars redan hade man kunnat gå igenom alla felaktigheter i lugn och ro. Planera flytt etc bättre.

Mycket oansvarigt och oproffsigt!



När vi sedan ringer ansvarige så ska han inom någon dag på semester och har inte tid att bry sig. Ringer ansvarige säljare på Willa Nordic och berättar om den uppkomna situationen och får ingen återkoppling heller på hur man ser på detta. Nu har det gått ca 2v och tillslut och massor av springande tillbaka till kakelspecialisten fick vi en rättad offert som fortsatt var fel. Och nu skulle ansvarige återkomma och det gått 2 dagar till och fortfarande inget svar.



Kommer uppdatera igen här när resan med byggandet är över och mer ännu fler detaljer.

Hoppas Willa Nordic tar sin tid att läsa här och funderar över sina samarbeten med sina leverantörer och följer upp bättre när kunder har klagomål/ synpunkter.





Senast uppdatering - istället för att svara på detta inlägg som skrevs under deras senaste inlägg på Facebook så raderades hela inlägget.



Edit 10/3/24 huset klart men med många brister. När saker har reklamerats har man fått bråka sig fram för att kräva rätt till återställning. Och listan är lång. Vi har nu bott 6 månader i huset och ännu har varken Willa Nordic eller deras partner som de samarbetar med för att bygga husen Conwood återlämnat sina bankgarantier då vi håller inne de pengar som vi har rätt till enligt slutbesiktningen. De har ännu inte återställt de punkterna som vi tog upp på en särskild besiktning sol extra beställdes. Willa nordic chef skulle hjälpa till men har efter särskilda besiktningen inte hört av sig för att kolla hur det går. Det har nu gått 4 månader från att den särskilda besiktningen utfördes och man har två månader på att slutföra - man ska nu påbörja en del arbeta under kommande vecka. Vi har så mycket att skriva om och vid tillfälle uppdaterar jag recensionen. Hör inte samma misstag som oss att anlita de byggföretag Willa Nordic rekommenderar utan att först ta referenser. Vi hade så högt förtroende för Willa Nordic (Stockholm) att vi inte tänkte mer på att det var en ny samarbetspartner till Willa nordic vi fick. Nu senaste har vi fått problem med en ytterligare dusch och vid kontakt med tapwell (för jag har ju förstått att man behöver ta själv kontakt då man vet Willa nordic så får man jaga dem) att problematiken vi fått med duscharna beror på att rörmokaren inte följ installations anvisningarna där man ska skölja ur rören innan montage annars kan plastbitar från rören lossna och fastna i.



Andra saker värda att lyftas

- dålig service och bemötande både från Willa Nordic och Conwood

- när saker går snett, så försöker man bortförklara allt med skitsnack.



Vi har genomgått så mycket ångest och stress kring allt och betalt mer än vad man gör som standard för ett hus som ska vara ett premium men som kommer i form av

- repor / damm på stenplattor på hudfasad då man inte sågat dem enligt anvisningar (som de förhoppningsvis efter den särskilda besiktningen nu ska åtgärda under våren). Dessa skador går ej att tvätta av som var deras första råd… utan det är att byta ut som gäller.

- vit målarfläck vardagsrum golv (som de försökte antyda var en normal nyans tills vi slutligen fick den utbytt av golvtillverkaren fast det nog var byggarna som nog under byggtiden som tappat något/ färg där)

- fläckar på kliniker golv som inte går bort

- repor på glasfönster

- knarrande golv och gungande/ hoppiga golv på flera ställen

- värme systemet fel inställd så vi flera gånger fick hävda att det kändes fel tills Willa nordic åkte ut och konstaterade att de inte varit ens korrekt inställda! (Såklart)

- man har inte följt branschregler för installation av vattenrör i tvättstuga som nu ska åtgärdas

- ojämn målarfärg på väggar som förklaras med att det var säkert en ”bättring som gjordes” - inte en så värst fin förbättring skulle jag säga (detta ska åtgärdas)

- virke vid entré är ojämn/ trasig och ser gammal ut men de tycker de är helt okej…

- innedörrar som alla sticker ut från ramen vid stängd position - och de ska vara enligt dem men inte enligt swedoor. Här orkade vi inte fortsätta tafsa om detta då det fanns så mycket annat.

- bastu dörren monterades snett

- ett ljus för bastu sattes aldrig upp

- sittdelen för bastu sattes ”tvärtom” och här följde man inte ritningarna (ska nu ändra)

- fina detaljer till bastu som missas som vi fick efter att vi uppmärksaammat

-färgfläckar på kamin, duschar och fönster och trappa

- trappan är en stor besvikelse, ojämnt med stora glipor på olika ställen som ca 1-2vm och på andra ställen går den i väggen och gnager väggen, färgfläckar i kanterna. Detta ska åtgärdas men hur det resulterar vet man inte.



Finns MYCKET mer jag skulle kunna skriva ifrån slarvigt arbete där man fått skador i garderober av skruvarna som de monterat för hårt, ojämnheter, dunkande franska balkonger.



En sak som är en röd tråd är mycket dålig planering av byggarna och sedan slarv i allt stress och nonchalans. Man respekterar inte sin kund och menar att man ska ordagrant till på funktionalitet inte det estetiska. Så har Conwood sagt flera gånger och detta är inte sjyst. Att man betalar dubbla huspriser när man bygger med Willa Nordic kontra billigare husleverantörer så förväntar man sig både funktion och estetik.



Med tanke på cirkusen och att den aldrig tar slut. Och att de båda sitter med våra bankgarantier utan att bry sig om vilan extra kostnader det medför oss idag är inte okej. Ska bli intressant å se hur detta slutar. Men oavsett hur det slutar så kan jag ABSOLUT inte rekommendera Willa Nordic och Conwood. Finns ett annat hus här i närheten som byggde samtidigt som oss med Willa nordic men fick en erfaren snickare - byggfirma. Hela deras hus är av en helt annat kvalitet och känsla. Allt ifrån trapp till raka dörrar och inte knarrande golv. Tycker det ligger på Willa nordic att säkerställa sig om att deras partners sköter detta riktigt bra. Conwood har efter att vi var deras första försökskaniner fått flera hus till att bygga av Willa Nordic trots att de tidigt fick veta om bemötandet vi började få redan förra sommar.

Trist. Försöker dock nu njuta av vårt inte perfekta men fina hus som vi älskar trots allt tråkigt omkring. Och äntligen börja landa i acceptans om att njuta av allt det som ändå blev bra.
 
  • Husfasad med skador och repor på stenplattor som behöver bytas ut.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Husfasad med repor och damm på stenplattor, synliga skruvar och ojämna fogar.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Närbild på en svart yta med en synlig skruv och mindre defekter som repor och fläckar.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Trappa med synliga glipor och ojämna avslut mot vit vägg som illustrerar dåligt hantverk.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Skadade och trasiga trädetaljer runt en elkontakt på väggen, med repor och damm.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Ett modernt badrum med mörka kakelgolv, en bastu med synliga träpaneler och glasdörr, och en vit handfatsskål på en mörk bänkskiva.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Delvis överblick av en byggplats sett igenom en staket med bruna ribbor, inklusive en röd hjälm och material på marken.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Golv med synlig spricka och tjockt lim mellan träimitationsplattorna, tecken på slarvigt arbete.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Vit vägg med en synlig skruv och skadad målning runt den, tecken på bristfälligt byggarbete.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Vy genom ett fönster visar en del av ett nybyggt hus med vit putsfasad och stora stenblock i trädgården.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Skadat trävirke och flisade kanter vid en trappstegskonstruktion, vilket visar slarvigt hantverk.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Ljust trägolv med fläckar och skador, vit fotlist och ena hörnet av en matta, del av fot syns.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Vi har vänner som byggt med Willa Nordic i Stockholm. De har angett liknande upplevelse som du skriver om. Kvaliteten underlerleverantören levererade var undermålig och bemötandet samt brist därav från Willa Nordoc var konstant. De fick till slut vissa saker åtgärdade men höll sedan inne pengarna och åtgärdade resten på egen hand efter 2 års besiktningen.
 
  • Gilla
uuu
  • Laddar…
C CarrobarroCIA skrev:
Vi har vänner som byggt med Willa Nordic i Stockholm. De har angett liknande upplevelse som du skriver om. Kvaliteten underlerleverantören levererade var undermålig och bemötandet samt brist därav från Willa Nordoc var konstant. De fick till slut vissa saker åtgärdade men höll sedan inne pengarna och åtgärdade resten på egen hand efter 2 års besiktningen.
Hej be gärna dina vänner vid tillfälle att skriva en recension om dem på Reco. Vi måste varna andra så de är medvetna om detta.
 
  • Gilla
CarrobarroCIA
  • Laddar…
Vilken mardröm, men ni verkar ha byggt ett jättefint hus!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.