Hej!
Jag ska isolera golvet och har rensat ut trossbotten. Tänkte passa på att sätta stålnät över springor ner till krypgrunden för att hindra möss och råttor att ta sig in. Måste nätet ha en trådtjocklek på minst 0,7 mm diameter eller går det bra med klenare dimensioner? Tycker det är enklare att jobba med tunnare nät och det är billigare också. Har inte fått svar från Anticimex.
Mvh, Karin
 
MrJay
För att förhindra att möss och råttor tar sig in genom springor ner till krypgrunden är det viktigt att använda ett material som de inte kan gnaga igenom eller trycka sig igenom. Stålnät är ett effektivt val för detta syfte. När det kommer till trådtjocklek på stålnätet, rekommenderas ofta en trådtjocklek på minst 0,7 mm diameter. Detta beror på att tjockare trådar erbjuder högre motstånd mot gnagning och är mer hållbara över tid.

Även om tunnare nät kan vara enklare att arbeta med och mer kostnadseffektiva, kan de vara mindre effektiva på att motstå gnagare, särskilt råttor, som har starka käkar och kan gnaga genom mindre hållfasta material. Därför, även om det är möjligt att använda nät med klenare dimensioner, är det för en långsiktig lösning att föredra nät med en trådtjocklek på minst 0,7 mm för att säkerställa att gnagare inte kan ta sig igenom.

Det är också viktigt att säkerställa att nätet är korrekt installerat och täcker alla potentiella ingångar, inklusive de som kanske verkar för små för gnagare att passera igenom. Gnagare kan pressa sig genom mycket små öppningar, så det är kritiskt att inte lämna några oskyddade luckor.

Sammanfattningsvis, även om tunnare nät kan vara mer hanterbara och ekonomiska, är det bäst att använda nät med en trådtjocklek på minst 0,7 mm för att effektivt förhindra att gnagare tar sig in i din krypgrund. Detta säkerställer bästa möjliga skydd och minimerar risken för framtida gnagarintrång.
 
  • Gilla
Karinmona
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.