Tänk på att köpa med medhörning...Har själv peltors kåpor ,,,,finns inga bättre jag lovar men det räcker ej med en 1000 lapp vårat pris exl. moms är 1295..
 
nä, coolhetsfaktorn skiter jag i, det är därför jag t.o.m har två lurar av samma modell.

Angående att det är lätt att komma åt knapparna när man lägger ifrån sig lurarna... Varför lägga ifrån sig när man har medhörning?
Och att digital tuner skulle vara mer lättmanövrerat håller jag inte med om. Analog är smidigt efter ett tag så känner man liksom var kanalerna ligger och man kan byta kanal på ett ögonblick. Ingen orsak att välja bort analoga enligt mig. Jag har tre rattar att hålla reda på istället för en hög med knappar. Kompisen med peltor tar av sig lurarna för att se knapparna när han byter kanal.

De Peltor jag provat med medhörning ger ett väldigt dåligt ljud. Man hör verkligen att det inte är riktigt ljud.

Bilsoms ljud känns betydligt närmare "hifi"

måste bara tillägga att jag inte provat lurar som kommit ut de senaste två åren så det kan säkert ha kommit lurar som piskar bilsom

 
Den Peltor Alert som jag nämnt tidigare fick jag i present av min fru och dom har kalas ljud med en medhörning som gör att jag inte behöver ta av dom för att höra vad som sägs.

Rattar fungerar bättre än digitalt då det är lättare att ställa in med luren på, speciellt med handskar.

Har inte upplevt att knapparna är lätta att komma åt eller att dom är tunga och glider av (kanske beror på att man har skalle storlek 64 vilket gör att lurarna sitter som klistrade)  :cool:
 
Dewalts lurar med medhörning är jävligt bra, man blir inte så varm om öronen som av peltorna samt att de har digitala knappar som är insänkta och som man inte kommer åt av misstag. Något man lätt gör på peltor.
Det enda jag saknar på dem är 5-6 knappar där man kan ställa in och spara de kanaler som man vill ha, för jag skiftar kanal ett par, tre gånger om dan och börjar man då lyssna på p1 (88.8mhz) och sen ska leta upp p4 (101,4 här) så tar det sin lilla tid.
Ingång till telefon/mp3/cd spelare finns med och ja kör dem på uppladdningsbara batterier som varar ca 4-5 veckor * MINST 8 timmar om dagen.
Dock ligger väl dessa på 1200:- + moms, men som sagt så äger de upp alla andra på marknaden som jag testat.
Tål dessutom fukt, smällar och sitter riktigt bekvämt på huvudet och öronen.
 
Är man dum om man inte köper med medhörning?
 
Nej, inte dum bara snål ;)
Det är en rackarns bra detalj att ha men plånboken får styra här. Jag tycker personligen att det är värt merkostnaden, slipper joxa av/på lurarna hela tiden och har man väl vant sig, tja då är man fast!
 
Hur jobbar du?

Jobbar du bara själv så är det slöseri med pengar.
Men jobbar du med nån och pratar en del så är det guld värt, jobbigt att stå å skrika på varandra och inget höra :)

Som bygganytt sa, har du en gång vant dig så är det kört sen :D
 
DeWalts kåpor verkar vara samma som Sordin som säljs på Clas Ohlsson
 
  • DW_Sordin.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Desmodromic skrev:
DeWalts kåpor verkar vara samma som Sordin som säljs på Clas Ohlsson

Nnån som hjar testat dom där??
 
Jag har testat runt litta nu och bestämt mig för Peltor Alert.
Bilsoms var oxå bra. Radion I DeWalt var inget vidare.

Frågan är nu var man köper ett par Peltor Alert till bäst pris?

Tips?
 
P-plats.se skrev:
Att köpa medhörning som privatperson kan vara lite överkurs och personligen skulla jag inte lägga pengarna på det, det är lätt att det känns lite "burkigt" i huvudet.
Skulle vilja påstå att medhörning är av största vikt som privatperson, finns inget värre än att ha tjejen stående bakom sig skrikandes och svärandes för att man inte hör henne ;)
Nej skämtåsido...visst kan dte tyckas vara överkurs, men så fort du har en medhjälpare så är det guld värt att kunna kommunicera utan att behöva vika upp kåporna hela tiden. Bra kommunikation är A och O för bla. säkerhete....både för yrkesmanen och hempularen.

Och valet av märke, jo visst är det peltor som gäller ::) Även om den vinröda färgen skär sig mot de flesta maskiner ;)

/elof
 
Medhörning eller ej tycker jag har med typen av ljud man ska stänga ute. Har haft sådana när jag jobbade brevid en maskin som rensade makadam vid järnvägen och där funkade de inte alls då man fick höra ett grymt surr hela tiden. Även om inte ljudnivån va skadlig så blev det jobbigt i längden. Måste bara tillägga att denna maskinen va en kedjegrävare modell större och höll nog en ljudnivå över 100 db eller nått så de flesta körde med både gula plugg och kåpor för att få lite lungn och ro.
 
Jag som jobbar inom tung industri där vi skall ha hjälm undrar om peltors kåpor kan användas både med bygel och på hjälm? Eller är det två helt olika modeller? Finns inga "övergångar"/fästen ?
 
Har både peltor och bilsom ja tycker att de är likvärdiga förutom att peltor är lättare
vilket är en fördel
Bättre utan medhörnig för då får man jobba ifred ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.