Kan bara svara för Lund.
Grund standarden tycks vara ganska ok. Bla ek luckor i köket. Parkett, kakel och klinkers i hela huset.
Men i grundpriset kan du välja lite olika luckor i kök och badrum, dörrar etc men vill man ha annan spis och dyl. så kostar det lite mer till mycket mer.....

Det blir snabbt och enkelt 100 000,- mer...     :surprised:

Göran
 
MarieNic skrev:

Vi ska kanske kanske bygga i Vintrie, Malmö. men oj så dyrt det har blivit i Malmö. Grundpriset ligger på 3 545 000. Har man valmöjligheter innanför grundpriset eller kostar allt pengar?
Ja Vintrie, det är ju jättemysigt där! Men visst 17 är det dyrt i Malmö! Dessvärre är det få val som ingår i grundpriset (i alla fall var det så för oss) men standarden var som jag tidigare skrev ganska hög från början. Kanske ligger standarden högre från början i de hus ni funderar på eftesom priset är så mycket högre?

Vi har valt till massivt kök, de "bästa" maskinerna, dyrare klinkers och kakel (ganska mkt dyrare ;)), ett extrarum i planlösningen, två stenlagda uteplatser (skönt att slippa göra det själv!) och såklart en massa småplock som extra isolering kring sovrummen, andra kökshandtag, skjutdörrsgarderober, andra badrumsmöbler, mm, mm...

Det känns skönt att höra att ni är så positiva till Peab. I så fall blir det 1½ plans på 144 kvm med putsfasad. Det verkar bra och Vintrie är ju perfekt eftersom en av oss jobbar i Köpenhamn.
Ja, vi känner oss ganska trygga med Peab inte minst för att min svåger (som jobbar inom byggbranschen) gjort en del affärer med dem (just med grupphusen) och är väldigt positiv. Vi har upplevt Peab som väldigt seriösa. Vintrie är som sagt perfekt när man jobbar i Köpenhamn. Vårt hus är 1 och 3/4 plan på 145 m2 och vi bygger i östra Malmö, vilket är lite billigare, men så är tomterna också väldigt små (400m2).

Lycka till med byggfunderingarna...

/Lena
 
Jahhaaa då har man skrivit under för ett Vilhus hos PEAB :)

Hoppas att allt blir bra....

De hade visst slutbesiktning i Malmö på sina nya hus, de fick visst NOLL anmärkningar! :surprised:

Göran
 
Så kul! GRATTIS och lycka till!! :D

Jo, vi har hört att besiktningarna gått jättebra och hoppas såklart att det går lika bra för oss om ca 1,5 månad... ;) Tydligen görs alltid en noggrann förbesiktning ca en vecka innan den riktiga - sedan åtgärdas alla eventuella fel innan slutbesiktningen. Ett bra system verkar det som.

Så nu ska ni välja massa roliga tillval, eller...? Får man fråga hur mycket prislappen blir?

/Lena, med snart färdigt peab-hus

 
Huset i Lund kostar 3 408 000 :-?

Sen tillkommer lite tillval(om man vill) typ 100 000,- :-? :-?

Mycket pengar men tomtpriser i Malmö/Lund regionen ligger på Stockholms nivå :surprised:

Göran



 
Roligt att det går bra!

Själva flyttade vi in för ca en månade sedan och är supernöjda med huset men liiite mindre nöjda med PEAB. Det har varit lite si och så med att åtgärda saker som uppkommit på besiktningen. Jag är inte orolig för att det inte ska bli gjort, utan mer NÄR det ska bli gjort... T.ex. har vi stora repor i diskbänk och laminatskivor, inte så snyggt. Vi levde tre veckor utan badrumslampor och med en felaktig (dålig) fläkt. Till detta kommer lite småfel på golv, trappor och fönster som måste åtgärdas. Enligt kontraktet har PEAB två månader på sig att agera, men i och med semestern lär det ta lite längre tid.

På det hela taget är vi dock nöjda och kan trots allt fortfarande rekommendera PEAB. Det negativa är att företaget är så enormt stort vilket gör att alla beslut tar tid. Det mesta ordnar sig dock efter hand, men som nyinflyttad vill man ju att det ska ordna sig NU (eller varför inte igår...?).

Hela området är supertrevligt, husen stilrena, ljuset i huset helt fantastiskt, kvadratmeterna precis så välplanerade som vi trodde och förväntade oss. Vi trivs helt enkelt kanonbra! Ska bli kul att höra hur det går för er.

/Lena i Kvarnby/Malmö
 
Hoppas att allt fixar sig snabbt för er.
Har varit och promenerat i ert område, ser snyggt ut!  :D

Är det fler på ert område som fick anmärkningar?

Göran

5 månader kvar......
 
Ja, det är fler som har haft problem, framför allt med målningsarbeten. Eftersom PEAB är så oerhört måna om att hålla tiden blir det ofrånkomligen en viss stress för alla inblandade, och det märks. Dock måste jag påpeka att det mest handlar om småsaker. Ett hus har haft större problem som gjorde att inflyttningen fick skjutas fram några dagar. På det hela taget är folk nöjda med husen men tycker att PEAB tar lite väl god tid på sig. :(

Kan tillägga att besiktningsmannen Ulf Hoffer är kanon! Oerhört kunnig och sträng mot byggherren. Hoppas han ska besiktiga också era hus.

/Lena
 
Hej Lena!

Hur är det i nya huset?

HUR har det gått med arbetena som skulle fixas?

Göran :-?
 
PEAB på Gotland ska man i alla fall undvika.
De är otroligt långsamma. Man får ringa och tjata på dom mer eller mindre dagligen för att de ens ska bry sig om att komma ut och göra det jobb dom får betalt för.
I detta fall återuppbyggnad av tre utbrända rum (kök, tvättstuga och sovrum).
Det tog dom tre år att göra detta som inte borde ha behövt ta mer än kanske ett halvår på sin höjd.
Man kan inte kalla det för förseningar heller. Dom brydde sig för det mesta helt enkelt inte om att åka ut och jobba.
Och grundläggande totalmissar under precis hela byggtiden. Efter att det skadade yttertaket blivit reparerat och innertak och köksskåp satts upp kommer man på att "Visstja, vi kanske borde ha satt in en skorsten och kanal för köksfläkten ja..."
Veckan därpå är det samma historia i tvättstugan. "Jasså, måste det vara en ventilationstrumma draget till en tvättstuga? Hur ska vi få in en sån nu i efterhand då..."
Och så höll det på. Det skulle gå att skriva en hel bok om det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.