Hej alla duktiga hobbybyggare och experter. Vi har hittat det perfekta mönstret att ha som bänkskiva efter mycket letande online och i butik. Problemet är att det inte finns som bänkskiva. Men det finns som 60x120cm klinkerplatta. Frågat i butik men där verkar de skeptiska, läckage som kan skada plywoodskivan som klinkern är monterad på o.s.v.. men då kan man väl ha en fuktspärr ifall det är en risk?
Bänkskivan skulle bli ca 330cm lång, plus en till bit på ca 1m efter hörn. 60cm är väl typ standard på bänkskiva så det borde räcka med djupet på den. Kollat på kantprofiler från schluter som kunde vara något för att få till en fin anslutning mellan bänk och vägg, samt för sockeln/kanten utåt.
https://www.schluter.com/schluter-us/en_US/countertops
Sedan tänkte jag en infälld diskho så man slipper kapa ur och greja för diskhon.
Ska jag fortsätta drömma eller är detta görbart?
Bänkskivan skulle bli ca 330cm lång, plus en till bit på ca 1m efter hörn. 60cm är väl typ standard på bänkskiva så det borde räcka med djupet på den. Kollat på kantprofiler från schluter som kunde vara något för att få till en fin anslutning mellan bänk och vägg, samt för sockeln/kanten utåt.
https://www.schluter.com/schluter-us/en_US/countertops
Sedan tänkte jag en infälld diskho så man slipper kapa ur och greja för diskhon.
Ska jag fortsätta drömma eller är detta görbart?
Allvetare
· Östergötland
· 3 904 inlägg
Kommer det verkligen bli bra med en så "ojämn" skiva? Tänker på fogarna.
om man är så in i hel--e klantig i köket att man tillfogar bänkskivan märken , jack, what ever så skall man syssla med något annat tex polera nyckeln till skithuset.RoTe skrev:
Att sabba eggen på en kökskniv mha sten är ett ögonblicks verk utan att någon kraft används.
Men man kan ju fundera på hur folk och fän bär sig åt och varför de vill ha en beredningsyta som inte går att hålla hygienisk? oavsett hur mycket ytdesinfektion som används! Kul och ge alla gäster en matförgiftning.
Snacka om att explodera för ingenting... Är du lika aggressiv mot granit eller andra stenmaterial?electroluxaren skrev:om man är så in i hel--e klantig i köket att man tillfogar bänkskivan märken , jack, what ever så skall man syssla med något annat tex polera nyckeln till skithuset.
Att sabba eggen på en kökskniv mha sten är ett ögonblicks verk utan att någon kraft används.
Men man kan ju fundera på hur folk och fän bär sig åt och varför de vill ha en beredningsyta som inte går att hålla hygienisk? oavsett hur mycket ytdesinfektion som används! Kul och ge alla gäster en matförgiftning.
Hur tjocka är skivorna?
Du kanske måste gera en listbit att sätta i framkant?
Foga med epoxi.
Kanske går att vattenskära i 45grader.
Har lämnat både klinker och stenskivor på vattenskärning men bara raka snitt.
Kolla instagram och tilebrothers, dom gör fina gerningar (och jobb)
Du kanske måste gera en listbit att sätta i framkant?
Foga med epoxi.
Kanske går att vattenskära i 45grader.
Har lämnat både klinker och stenskivor på vattenskärning men bara raka snitt.
Kolla instagram och tilebrothers, dom gör fina gerningar (och jobb)
Kan man sätta plattorna i princip kant i kant, lämna typ 1mm och foga med epoxi?nino skrev:
Tänkte köra listbit framtill endera med en klinkerbit, eller täcka för med någon list i rostfritt tänkte jag skulle funka.
Ska kolla tilebrothers, tack för tips!
Ja det tror jag, men kolla upp med tillverkarenTr00f skrev: