Hej! Har nyligen köpt ett hus från -75 och gjort besiktning bara för några dagar sedan. Ägaren har gjort en öppning i bärande konstruktion och det finns en ritning från byggingenjör eller konstruktör på detta som snickaren ska ha följt till punkt och pricka. Angivna värden och mått säger mig inget utan vill egentligen bara veta att att det håller, inte kommer medföra sättningar och att man inte tar några risker.

Öppningen är i hjärteväggen mellan kök och vardagsrum där man har breddat dörröppningen. Öppningen är alltså 1.9m och man har valt att avväxla med en limträbalk, 56x270 (el. 66x270). Pelarna på båda sidor består av 2st skruvlimmade 45x70..
Bifogar ritning. Någon bygganmälan till kommunen gjordes aldrig så de har inte uttalat sig.

Ser detta rätt ut och håller det för belastning?
 
  • Ritning av en skjutdörr, tekniska mått angivna, konstruktionsnoteringar på svenska, handskrivna texter, daterad 2021-10-21.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
Det är ingen här som kan avgöra om lösningen är tillräckligt stadigt för just ditt hus men just de omständigheter som finns i det huset när det gäller konstruktion av tak och takstolar, husbredd, laster på våningsplanet ovanför, snözon etc. Det är just det som byggkonstruktören ska ha tagit hänsyn till.
 
  • Gilla
Anna_H och 1 till
  • Laddar…
Om du inte litar på den anlitade konstruktören behöver du anlita en annan konstruktör som dels kontrollräknar, dels kontrollerar att det är så det är byggt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.