Jag köpte några väggströmbrytare med wifi för att se om billigt kan vara bra, är lite konfunderad pga jag får olika resultat på olika platser i huset. ställe1 så stänger strömbrytaren av sig själv efter några sekunder med led lampor och kondensator. Ställe2 så lyser/blinkar lamporna när dom är avstängda med kondensator och led lampor. Jag har även provat med andra brytare (samma sort) med samma resultat. Om jag bytter ut en av lamporna till en 40W lampa så funkar allt som det ska även med kondensator men det blir ett svagare ljus (det är flera än en lampa på respektive ställe). Vad kan jag göra annorlunda för att få det att funka med led lampor ?
 
  • Instruktionskort, elinstallation, schematisk ritning, steg-för-steg anvisningar, QR-koder. Bilden är suddig och orienterad vertikalt.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
För liten belastning, en del drivdon klarar inte att gå under mineffekt. Många har en start på ca 10 W för att starta. Så har man halogen och byter till LED kan man få sådana fenomen.
 
J jonaserik skrev:
För liten belastning, en del drivdon klarar inte att gå under mineffekt. Många har en start på ca 10 W för att starta. Så har man halogen och byter till LED kan man få sådana fenomen.
Jag har inte bytt till led jag har bytt brytaren i vägen. Enligt tillverkaren så är mini belastningen 3W.
 
Troligen stämmer tumregeln om att man får vad man betalar för. Denna brytare är uppenbarligen inte avsedd för LED-lampor. Dimmer och elektroniska brytare av olika slag utan nolla brukar funka dåligt med dagens LED. Men en kondensator på 2.2 µF borde ensam ge mer ström till strömbrytaren än vad den rimligen kan behöva. Den är nog inte gjord för att fungera. Och du fick bara ett kort brux på engelska som dessutom är roterat 90 grader! ;)
 
  • Gilla
bennynordgren
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.