Hej.
Vill bara dela med mig av att det går att byta lampa på dessa med lite försiktighet.
En av mina pollare gick sönder och jag visste att det inte skulle gå och byta lampa enl försäljaren då vi köpte dessa. Jag köpte därför en ny pollare och satte på plats. Den trasiga fick då en genomgång.
Det går med viss försiktighet att från insidan knacka loss toppen på pollaren och på så vis få ut innanmätet.
Där skruvar man isär lamphållaren och kommer ner till lampan.
Denna finns att beställa på typ Conrad och kostar då ca 35 kronor. Cree 1304C Nylödd Cree 1304C LED-lampa på pollarens komponentplatta med pålagd kylpasta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Nu kommer vi till det där med att löda. Viss kunskap är att föredra då det kan vara lite pill
Trasig ledlampa löds av och en ny löds på. Klart. Dock MÅSTE man ha lite kylpasta mellan hållare och ledlampa då denna blir varm och behöver kylas för att inte förkorta brinntiden.
Skruva sedan ihop i omvänd ordning. Njut..
En ny pollare för mig kostade 485:- och jag tycker det är vansinne miljömässigt.
I detta fallet var det dioden (ledlampan ) som var trasig och inte drivdonet. Men det finns det säkert något som också passar till denna modellen.
Tänk dock på att det är starkstöm som matar pollaren så elektriker behövs. men sen är det svagström vid lampa.

För oss kan själv nördar.

Mats.
 
  • Gilla
HusISkogen och 1 till
  • Laddar…
Underbart, här hemma har tre pollare dött bara under denna vinter, jag kommer definitivt försöka laga dem för nypris nu ligger runt 900:-

Skulle du kunna beskriva hur du gick tillväga när du knackade loss toppen? Kan man ex använda sig av en lagom lång bit armeringsjärn och med hjälp av den knacka loss toppen från botten?
 
Jösses vad jag missat detta. Du har säkert redan löst problemet men jag tog en lång träbit och knacka försiktigt från botten sidan mot underdelen på toppen och då släppte den. Sorry för sent svar.
 
En liten uppdatering.
Det är inte alltid det sitter en led lampa som denna. Det finns alternativ. Dock vet jag inte om det är en nyare eller äldre variant. Jag har då gjort en ny håller med hjälp av tre-d printer och fått mina cree 1304c att passa istället. Nu har även ett drivdon gett med sig och det finns inte som reservdel heller. Jag har då jagat ett nytt och fått tag på ett som är monterat och fungerar. Men det har inte rätt vården så hur länge det håller har jag ingen aning om. Men det ger samma ljusstyrka som övriga så jag är nöjd.
Drivdonet är Drivdon Z-dim IP65 4W E-nummer 7981502
Lampans watt har jag inte fått fram men enligt Malmbergs så är lampan på 9w
Men det funkar bra ändå med 4W drivdon. Detta kan man montera med en skruv i bef hål.
Någon med mer kunskap om led lampa och drivdon kanske kan lysa upp min kunskap.
 
Toppen tack! Mycket uppskattat med ditt svar. Vi har inte tagit tag i det här projektet att laga lamporna än men det blir nog något för våren.
Vi är ju inga proffs utan glada amatörer så går det så går det, annars får man väl bara hosta upp pengarna på nya. Men helt klart smidigt om vi skulle fixa att byta lamporna själva.

Tack för all hjälp!
 
  • Gilla
MatsoEvy
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.