(ser inte detta som en teknisk fråga, därav detta forum)

Vi hade en genomgång av vårt nya larm och larmföretaget rekommenderar inte helt oväntat att man ska ha på larmet på nätterna. Jag som egentligen är emot larm men får ge mig i våra nya kvarter där alla andra verkar ha larm och tv-övervakning etc tycker att det känns väldigt konstigt och opraktiskt. Så nu undrar jag - har ni med larm dem påkopplade på natten? Bör man ha det tycker ni?
 
Vårt larm kan sättas att larma bottenvåning och källare på natten, tycker det verkar aldeles för bökigt att ha det så. Med tanke på de utryckningstider de i praktiken har så känns även nyttan lite tveksam. Det är ju inte så att om tjuvarna kommer medans man sover så kommer vakten och räddar dig medans tjuvarna är i trappan upp till sovrummet.

Snarare så kommer väktaren i tid för att kunna släppa loss dig om det skulle behövas, i tid för att du inte skall komma försent till jobbet på morgonen.

Skulle man få en "hotbild" mot sig så är ju läget ett annat. Dels kan man då behöva känna den extra tryggheten, dels så blir det lite annan attention från vaktbolaget vid larm.
 
Jag har garaget larmat på nätterna och då följer även dörrn på kåken med för där sitter "styrkontakten" och "det måste vara så", av någon anledning.
 
japp!!!, alla dörrar är larmade samt inglasat uterum med rörelsevakt + att garageport automatstänger om den skulle vara öppen vid larmstart (skal-larm)
 
Givetvis sätter man på larmet under natten.
Inte för att larmbolaget skall komma att rädda en, utan för att man skall vakna och ha en ärlig chans att försvara sig.
Vem vill vakna och ha någon ståendes över sig?
 
I vår by hade vi 6 inbrott på ett par månader, de bröt sig in på natten medans folk sov. de slängde ut hundar hos dem som hade sådana, var inne i barns rum osv. En kille som kom på dem blev nedslagen. Mycket otäckt sover numera alltid med larmet på.

mvh plexi
 
Vi har larmet på under kvällen!

Har en kollega vars mamma blev beordrad att gå och lägga sig igen när hon upptäckte att det var inbrott. Tjuvarna sa att hon skulle stanna på sitt rum för att de snart skulle vara klara. Hon låg kvar hela kvällen och morgonen innan hon vågade ringa sin son.

Sånt vill man ju för allt i världen slippa vara med om!
 
Japp vi larmar på kvällarna. Känns tryggt att göra så samt så det ju faktiskt bara en knapptryckning på en fjärrkontroll som vi tar med oss till sovrummet.
 
Brukar larma på natten, inte hela systemet utan garage, dörrar in i huset, trapporna och rutorna. Tror inte att någon vakt skulle hinna ut, men jag hinner vakna och förhoppningsvis så avskräcker sirenerna tjuvarna eftersom det är rent obehagligt att vara inne eller utanför huset när larmet går, dessutom vaknar ju grannarna omkring.
 
Jag har inget larm på natten, förresten inget på dagen heller.....:)

Vet inte ens hur man låser dörren innifrån, troligtvis med samma nyckel man låser utifrån med men jag har aldrig provat.
 
jag måste säga att jag är förvånad över att i stort sett alla larmar på natten. Jag tycker det verkar jätteopraktiskt! Har ni barn?
 
mino skrev:
jag måste säga att jag är förvånad över att i stort sett alla larmar på natten. Jag tycker det verkar jätteopraktiskt! Har ni barn?
Vad är det som är opraktiskt?
På kvällen slår man på skalskyddet och på morgonen slår man av det. Inget konstigt inget som är opraktiskt. Vi har två barn på 4 och 6. Ingen av dem är ute och springer på nätterna
 
aha, vårt larm är lite annorlunda, den nattlarmning som vi har sätter även på rörelsedetektorerna på nedervåningen (förutom just den vid larmpanelen). Det är möjligt att det även går att ställa in enbart skalskydd (som jag antar betyder enbart in/utgångar), detta har dock larmfirman inte nämnt.
 
En del larm styr du själv från datorn, vilket gör det lite lättare att få överblick i hur det fungerar. Själv gillar jag inte att hålla på och slå massa olika koder på en liten knapp sats.
 
vi har fjärrkontroller så vi slår inga koder
Men på själva larmpanelen verkar det enbart gå att ställa in en typ av nattlarmning. får helt enkelt ringa dem och kolla. Man vill inte dra igång larmet när man sömndrucken snubblar ner för att göra en välling.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.