Släng härma på en gryta kokande vatten också
 
  • Gilla
pacman42
  • Laddar…
Förvänta dig inte att badrumsrenoverarna kommer skyndsamt om du gått två år och det runnit vatten ”hela tiden”. Ni borde tagit tag i detta tidigare?
 
Det rinner ju utanpå något av rören och droppar sedan ner. du får börja dra isär slangar/rör så du ser varifrån det kommer.
 
Spelar det någon roll om du kokar vatten (producerar vattenånga) eller bara har fläkten på utan att koka något?
 
  • Gilla
Kardan79
  • Laddar…
Testa att färga en hink vatten med karamellfärg och häll ut i vasken för att utesluta läcka på avloppet.
 
  • Gilla
skvadron
  • Laddar…
Ser ju ut som man gjort en låda innanför luckan där det i botten är ett hål som i sin tur mynnar ut i det gråa röret i väggen nere vid golvet I badrumet. Om det är läckage från pluggen på vattenledningen som syns på bilden eller annat vatten som droppar ned på pluggen någon annanstans ifrån går inte att se. Sätt en liten burk ovanpå vattenledningen/pluggen och se om det kommer uppifrån. Ser nästan ut så eftersom pluggen är lite missfärgad på ena sidan
 
  • Gilla
cedd90 och 1 till
  • Laddar…
Hypotes: När köksfläkten går, så får du undertryck i huset. Då sugs "stående vatten" (t.ex. i slangen) ut och börjar droppa. Du har nog en mindre läcka som samlas, kanske i en svacka.
 
  • Gilla
Karrock
  • Laddar…
Jag tycker der låter som dränering från ventilationsaggregater. Har du något på vinden eller i köket du kan ra kort på?
 
  • Gilla
Daniel 109
  • Laddar…
S Simon91 skrev:
Jag tycker der låter som dränering från ventilationsaggregater. Har du något på vinden eller i köket du kan ra kort på?
L Lovenordgren90 skrev:
Hej

Vi renoverade vårt badrum för ca 2 år sedan snart, jättefint och fräscht MEN när vi lagar mat på våningen över i huset och använder fläkten ( ett gammalt kök, gammal fläkt) så rinner det vatten i badrummet från en lucka, varje gång vi lagar mat så rinner det vatten och det är jättejobbigt och störande och vi vet inte hur vi ska få bukt på detta. Vi vet inte om detta var ett problem även innan vi renoverade badrummet då det inte fanns den typen av "lucka" tidigare. Huset är inte gjort av trä som tur var för vi är ju oroliga för vattenskador men vi blir ju fortfarande oroliga och undrar vem ska vi ta dit för att få bukt på detta? Är det en ventilationstekniker eller vem kan se vart vårt problem kommer ifrån? Det är ju inte normalt att det alltid ska komma vatten i badrummet när vi lagar mat på våningen över.

HJÄLP
på bilden är det en läckut där röret leder in till trumman där det är en tätad botten med fall emot mitten där röret börjar. Detta är byggt för att läckage skall upptäckas i tid. Så fort man ser en droppe där är det dags att felsöka direkt. Börja med att testa att spola varmt och kallt vatten om vartannat i köksavloppet så kan ni ta bort avloppsvatten ur läckaget och börja kolla på tappvattnet. Trähus eller inte så kan man få fuktskador ändå ett betongbjälklag tar 3 månader att torka ut med irlampa och avfuktare. Vart tar avlopp och vattenrör vägen på övre plan går de att ta fram så man ser dem? Kan man ta fram röret ifrån köksfläkten hela vägen ut till taket? Vad är det för rör som är pluggat innanför luckan? Vad har ni för ventilationssystem i huset?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.