Går det att bygga en vanlig hall och sedan bygga en lägenhet inuti för fast bosättning som så kallade "barndominiums" i USA här också eller har vi byggregler som stoppar sådana planer.då man aldrig ser det?

Mest tänkt på det då jag fått erbjudande att köpa en tomt med allt framdraget för en rimlig peng men inget ställ man vill bygga sin "drömkåk" på, men skulle bra duga för ett större garage som borda vara billigare än en ett hus och skulle uppfylla mina krav för tillfället. Tror också att det skulle vara lättare att få tillbaka pengarna med ett fint garage på denna tomt än ett hus då det redan är bevisat att det finns marknade för dyra garage/förvarings hallar i området runtmkring och detta skulle bli något utöver det vanliga IMO.

Blir ju ganska sugen efter klipp som detta (
(fast är en hangar), liten lägehnet på ena sidan med loft och bar ut till garaget för underhållning, och sedan stor förvaringsyta för diverse fordon och annat.
 
Det beror på vad detaljplanen säger, om det finns en gällande för området?
 
  • Gilla
Nötegårdsgubben
  • Laddar…
Det finns många om, men och kanske.
Byggregler finns såklart, se BBR. Så för permanentboende finns det mycker regler att förhålla sig vid nyproduktion. Något enklare kan det bli att bygga det som fritidshus.

Sen om det är mest garage-delen du är intresserad av att nyttja finns det ju också regler att följa men det är ju också lite beroende på om det är inom eller utom en detaljplan och hur lokalen är tänkt att nyttjas. T.ex om det är någon form av verksamhet, eller för eget bruk.
Börja med att undersöka om där finns detaljplan att förhålla sig till.

Bäst är ju sen att formulera nån grov plan och få ett förhandsbesked från kommunen innan du köper tomten. Då får du åtminstone en hint om det är möjligt eller inte, innan du köper tomten.
 
  • Gilla
Jonatan79
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.