Behöver kapa lite i garaget och är väldigt trött på dammet som lägger sig överallt.
Har en kopp för slipning med dammsugaranslutning som funkar bra så funderar på en lösning för kapning också. Skall helst klara kapa tigt i ett hörn (tex i golvet bära väggen).

Har frächa hitachi maskiner som jag görna använder (125mm och en 230mm)

Någon med erfarenheter?
Finns ju universalprylar likt denna: https://www.vvsmax.se/product/dammu...qJeDLk01X-hRetzbgBfYo73UP5VZjCThoCcMYQAvD_BwE

Och modellanpassade typ denna:
https://www.verktygsvaruhuset.se/product/makita-dammskydd-vinkelslip-x-lock-125

(Även om jag gärna köpt en batterimaskin från makita så blir det ju en rätt dyr lösning)
 
Det ska extremt mycket till för att inte torrkapning ska orsaka en dimma av damm i rummet även med perfekt kåpa. Hastigheten på klingans slitskikt gör ju att dammet får upp bra hastighet. Speciellt om man måste bråka lite med maskinen vid omtag, ändra riktningar osv. Du ökar ju givetvis chanserna med en brutalt bra dammsugare men att skapa ett litet utrymme som plastas in som du kapar inne i med kåpa är min rekommendation om det är känsligt. Våtkapning tar bort en hel del av problemen men kommer med helt andra krav på maskinen
 
Tack för dina tankar.

Har tidigare plastat, och dessutom stoppat in en dammsugare för att skapa övertryck i vrån jag inte vill skall bli dammig och det har funkat bra.

Familjesituationen är numera dock sådan att jag inte hinner hålla på så här. Har jag 10min för att kapa måste det göras då för nästa tillfälle kanske är om en månad.

Har beställt en kåpa nu, billigare variant helt i plast. Lurar på att sätta borst bakpå för att täcka dammsprutet så bra som möjligt. Kör ju ut bilen och cyklarna och lämnar porten öppen, det finns ingen som är dammkänsligt men det är bara så tråkigt att plocka runt bland färgburkar och övrig förvaring när det ligger massa damm. Tar kåpan upp 90% är jag nöjd.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.