Vad skall jag ha för tätningskitt/silicon melln rökröret och betongväggen?

Rörmockar'n drog dit ett kitt för ett par veckor sedan men det har redan spruckit så jag antar att det INTE var elastiskt vilket det måste vara pga att rökröret rör sig iom temperaturskillnaderna som blir i det.

Alltså, jag behöver ngn form av värmetålig elastisk tätningskitt/silicon som funkar mellan rökröret och betongväggen - var får jag tag i detta?
 
Varför inte köra rep? Finns i många olika diametrar. Bara köpa en meter lagom grovt och sedan trycka in det. Tätt och flexibelt.
 
Rep??? Känns ju inte speciellt seriöst eller snyggt
 
Sikaflex FireStop?
 
Det ska vara speciellt tätningsrep för "varma ställen", tror det är av glasfiber. Skulle vilja påstå att det är seriöst i högsta grad. Med tanke på temperaturförändringar och medföljande volymförändringar så är det nog närapå omöjligt att lyckas med något som man smetar på, varesig det är hårt eller mjukt (tror inte att det finns något som förblir mjukt under de förhållandena).
 
Om det kommer att gå som jag tror, så rekomenderar jag fortfarande rep. finns även lim till detta så du kan limma fast repet på röret. Gör du det så kommer du att ha en tät och snygg fog i många långa år. Har du någon bild på hur det ser ut??? Är det till en vedpanna?? Går röret bara vågrätt in i muren?? eller bygger det på höjden oxå??
 
Har ingen bild för tillfället men kan ordna inom kort.

Jepp, det är en vedpanna (atmos DC 30 SF) med vågrätt rör rätt in i muren...

Nu när du beskrivit "repet" så verkar det ju faktiskt vettigt. Aja, får väll ta å se hur länge detta klet sitter kvar som ja smetade dit idag..
 
halvordsson skrev:
köpte mig pannkitt idag av märket Stovex [länk] - provar det så får vi se om det funkar/håller
Detta brukar spricka fort.

Replåter utmärkt. Sitter ju som tätning i många luckor på pannor
Här finns lite olika saker http://www.nch.se/se/bolag/partsmaster/Ytrengoring.htm
http://www.essve.com/templates/Page.aspx?id=7601

Har tätat lite från kaminer som går in i murstocken med http://katalog.essve.se/produktinfo.shtml?bid=V70&kat_bid=V70&dokid=wc62863&katnr=1&katsektnr=234
 
Köpte själv en glasfiberfläta och lite keramiskt lim på K-Rauta igår. Dom hade ett skapligt sortiment...

Mvh Ulf
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.