Hej,
Vi har en öppen spis byggd 1963. Den är både sotad och provtryckt med godkänt resultat. Problemet är att det ryker in mycket när vi eldar. Vi har provat alla tips som öppet fönster, mycket öppen låga i början för att få flöde, men utan resultat. Nu funderar vi om man kan sätta igen halva överkanten med något värmetåligt glas, då det är där röker kommer ut. Vad tror ni? Andra tips?
Hälsningar,
Vi har en öppen spis byggd 1963. Den är både sotad och provtryckt med godkänt resultat. Problemet är att det ryker in mycket när vi eldar. Vi har provat alla tips som öppet fönster, mycket öppen låga i början för att få flöde, men utan resultat. Nu funderar vi om man kan sätta igen halva överkanten med något värmetåligt glas, då det är där röker kommer ut. Vad tror ni? Andra tips?
Hälsningar,
Claes Sörmland
Medlem
· Sörmland och stan
· 24 487 inlägg
Claes Sörmland
Medlem
- Sörmland och stan
- 24 487 inlägg
Aha, då kan det hjälpa med rökhylla om en sån inte finns.J joba91 skrev:
En annan sak som kan hjälpa att lösa detta är att värma skorstenen före vedeldningen. T ex ställ in en stålbunke med en halv liter t-röd. Tänd på och låt brinna ut 15 minuter eller så. Nu får du rena rökgaser som inte luktar och en massa värme som rör sig genom skorstenen. Det trycker i bästa fall ut den kalla luften så att drag kommer igång.
Smart! Ska prova det, tack!Claes Sörmland skrev:Aha, då kan det hjälpa med rökhylla om en sån inte finns.
En annan sak som kan hjälpa att lösa detta är att värma skorstenen före vedeldningen. T ex ställ in en stålbunke med en halv liter t-röd. Tänd på och låt brinna ut 15 minuter eller så. Nu får du rena rökgaser som inte luktar och en massa värme som rör sig genom skorstenen. Det trycker i bästa fall ut den kalla luften så att drag kommer igång.