Hej

Idag har vi inga fläktar i badrum, utan det är bara en ventil som går till murstocken. Tidigare eldades med olja, men idag är det bergvärme så murstocken fyller inte den funktionen längre.

Badrummet idag blir väldigt blött/ångfyllt när man duschar. Det försvinner relativt snabbt då hela huset drar åt alla håll och kanter men kan man sätta in en pax-fläkt där ventilen sitter eller ska man sitta en t.ex. i taket/snedtaket som går rakt ut?

Vad kostar det att sätta in en sådan?

Bör man göra det?
 
  • Inomhus ventilationsgaller i taket, duschstång med duschmunstycke nedanför, kaklade väggar, takstrukturen synlig.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder

Bästa svaret

BirgitS
Med kall murstock är det bra och vanligt att ha fläktar i badrum, kök, tvättstuga etc. och det går bra att använda den gamla frånluftskanalen.
 
  • Gilla
Snubben123
  • Laddar…
Jag håller precis på och byter kök och flyttar köksfläkten till vinden (som rekommenderades ha grundcirkulation), fick tipset att jag kunde koppla samman kökskanalen med badrumskanalen (som visserligen idag har en egen fläkt) och på så sätt nyttja samma fläkt för båda.

Nackdelen är väl att det blir väldigt drag även i badrummet när köksfläkten går och att badrumsfläkten inte individuellt kan styras på luftfuktighet. (men går ju mäta luftfuktighet och öka "båda" vid mycket fukt i badrummet)
Fördelen är väl att man klarar sig på en fläkt och kanske kan få ett tystare system.

Beror förstås på hur kanaler går i övrigt och om fler arbeten är på gång, kanske stort jobb bara för en badrumsfläkt...
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.