G OMathson skrev:
Fyra flyttar. Där fick även staten en rejäl hacka!
Lagfart, pantbrev och intecknad reavinst. Mäklare betalar också skatt osv.
Finns en anledning varför tex Maggan inte ville dämpa detta vansinniga pyramidspel.
Man skulle infört amorteringskraven mycket tidigare, minskat på hur mycket man får låna, från 85% till kanske 70% stegvis under några år. Hade dämpat prisuppgången.
Ingen vill släppa den bomben!
 
Jonatan79 Jonatan79 skrev:
Ingen vill släppa den bomben!
Nä för som bäst är det bara just 3år till nästa valrörelse och makten är allt, gud vare om man gjorde något välbehövligt men impopulärt som gör att man inte vinner valet.
 
  • Gilla
gone_fishing och 1 till
  • Laddar…
F
F
Willa Nordic verkar vara illa ute och kanske näst på tur.

https://www.byggindustrin.se/affare...-stora-byggare-i-vetlanda-forsatts-i-konkurs/

Deras ägare har försatt 2 av deras byggbolag i konkurs. Och man förhandlar nu om åtgärder för att kunna få Willa nordic att överleva 2024. De har nyligen varslat nu i december men frågan är om det räcker.
Hade nog själv undvikit att bygga med just denna tillverkaren för att slippa eventuella problem.
 
L Lutte skrev:
Nä för som bäst är det bara just 3år till nästa valrörelse och makten är allt, gud vare om man gjorde något välbehövligt men impopulärt som gör att man inte vinner valet.
Sorgligt nog så har du helt rätt. Alla vet, och har vetat, att den typen av reformer hade varit väldigt bra för ekonomin på lång sikt. Det hade varit vettigt med en bred överenskommelse över partigränserna så att ingen kan peka finger. Historiskt har många sådana gjorts. Tyvärr tror jag inte det klimatet existerar längre.
Det gjordes ju en bred energiuppgörelse för ett antal år sedan, alla utom SD om jag minns rätt. När det hettade till kring el-priser ifjol ville vissa inte kännas vid att de ens deltagit. Jag lägger inget värde i det mer än att det vore bra om man slöt breda uppgörelser och hade ryggrad nog att stå för dem. Även om det inte gick som tänkt, sånt kan hända. Då får man stå för det. Hellre politiker med en plan och mod att genomföra den, än fegisar som vänder kappan efter vinden. Bättre lyss till den sträng som brast, än att aldrig spänna en båge.
 
  • Gilla
OramaC och 2 till
  • Laddar…
F fixarmicke skrev:
Götenehus verkar vara på fallrepet, de gjorde förlust på 55 miljoner förra året och har varslat friskt senaste tiden, nu kommer det 4e varslet:

Götenehus varslar 25​

[länk]

Senast i mars varslade man 65 medarbetare

Nytt varsel hos Götenehus – 65 personer får gå​

[länk]

Det ser inte speciellt ljust ut nu.
Inte första gången Götenehus går omkull, lika för ca 30 år sen. Och då gick Mälarskog samma väg, och innom samma koncern
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.