Har en Purus Saga golvbrunn som är ingjuten i betonggolvet, och som inte hamnade perfekt utan behöver höjas upp med som mest 7 mm av max tillåtna 15mm. Enligt monteringsanvisningen ska den såklart justeras i höjd eller lutning efter ingjutningen i betong men vad gäller nu vid flytspackling? Är det meningen att man låter flytspacklet fylla mellanrummet mellan den ingjutna delen och den justerbara?
 
  • Vit plastskylt på texturerad grå betongvägg med märkbar smuts och skönhetsfel. Detaljnära fokus och svagt ljus.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Def beror på hur det ser ut under. Är det stängt under brunnen, eller är det öppet ner i isoleringen/trossbotten/bjälklaget.
Är det stängt, så går det bra att fylla med flytspacklet.
Men annars måste du sätta någon mjuk list runt. Alternativt fylla i försiktigt med ex torrt blandad betong eller liknande.
 
Tack för svaret! Är lite osäker på avstånd mellan grusavjämningen och botten på golvbrunnen men borde va några cm ändå? Är väl mest orolig hur rejäl gummitätningen är mellan den justerbara delen och den ingjutna, men blir ju inte så högt med flytspackel som trycker på ändå.
 
  • Byggplats med armeringsjärn, avloppsrör, kablar och isolering. Oordnat under konstruktion eller förberedelse för gjutning.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.