Hej!

Vi bor idag i 2-vånings radhus, byggt på 80-talet. Hela ena sidan av huset ligger vägg i vägg med grannens trappa. När grannarna går i trappan vibrerar väggen så mycket att vi exempelvis känner skakningar i sängen (som står mot väggen) samt att glasen i köksskåpen klirrar ordentligt. Hela köket knakar mer eller mindre när någon går i trappan på andra sidan väggen.

Ljuden i sig stör oss inte särskilt mycket, men vill bara höra om detta är normalt? Kan man förvänta sig denna typ av stomljud/vibrationer eller bör vi utreda så att ingenting är fel med konstruktionen?
 
Redigerat:
T
Många radhus, däribland det jag bodde i tidigare, byggdes i sektioner på fabrik och ställdes på plats som klossar. På 70 och 80-talet så var man inte så bekymrad om uppvärmingskostnad så man byggde med klenare virke så väggarna kan vara av 2x4 eller klenare. Emellan "klossarna" så kunde det vara 2x2 + 2x2 som skulle utgöra vägg.

Om man sedan fäster en trappa i det och går i den så blir det vibrationer i hela väggen... det är alltså inte onormalt eller ovanligt.
Huset har ju stått sedan 80-talet i ert fall så jag tror inte att det kommer att rasa helt plötsligt :)
 
BirgitS
Är det likadant i de andra husen i längan?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.