Fick en vattenskada i sommras orsakad av en sprucken koppling under diskbänken. Kontaktade försäkringsbolaget som ordnade en snickare som öppnade golvet och att Anticimex kom och fuktmätte. Lite fukt konstaterades och torkades med avfuktare. Sedan kom snickaren och återställde golvet och lade in ett laminatgolv i stället för det plastgolv som fanns tidigare enligt vår önskan. Det golvet var lite dyrare och vi skulle få betala mellanskillnad plus åldersavdrag som inte var så mycket. Vattenskadan var inte så utbredd men hela golvytan var tvungen att läggas om samt hallen då den hörde ihop med köket. Har även en tilläggsförsäkring hos Anticimex så vi behövde inte betala någon självrisk.
Efter lång tid kom en faktura från snickaren som även innehöll självrisk. Den kopierades och skickades till förs.bolaget som satte in pengar för självrisken på vårat konto och fakturan betalades. Det blev ca 3000:- som vi betalade och det var billigare än vi räknat med. Snickaren sa att han även skickat en faktura till förs.bolaget på den del dom skulle betala. Då det gått några månader till ringer snickaren och säger att förs.bolaget inte godkänner hans faktura så han måste fakturera oss på ytterligare ca 7000:-. Vi blir förvånade då det då blir dyrare än vi räknat med.
Är okunnig på hur det brukar gå till vid vattenskador, så undrar här på forumet om någon har nån erfarenhet. Tycker att förs.bolaget som beställt snickaren borde betala honom och sedan att försäkringsbolaget borde fakturera oss.
Har varit med om en vattenskada tidigare då jag bodde i ett annat hus. Då erbjöd förs.bolaget mej 3000:- om jag ordnade jobbet själv men gjorde det inte. Snickare och mattläggare kom och gjorde allt jobb och det kostade mej ca 3500:- med självrisk.
 
Hemmakatten
Om det är så att försäkringsbolaget tilllkallade snickare för att åtgärda fel, så skall du absolut inte betala snickaren utan hänvisa honom till försäkringsbolaget. Du har inget avtalsförhållande med snickarfirman utan det får fösäkringsbolaget hantera. Så, bestrid alla krav från snickaren och hänvisa till försäkringsbolaget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.