När man drar slang för kabel via krypgrund ut i trädgården hur skall genomföring ske? Tänker 25 mm slang för att sedan gräva ner gul 50 mm i trädgården. Men frågan är som sagt hur genomgång skall ske i grundmuren? Eller skulle ni rekommendera 25 mm hela vägen utan skarv?
 
Normalt avslutas slangarna en bit ifrån varandra. 25 mm-slangen slutar där den kommer ut från byggnaden och markslangen slutar nån halvmeter från grunden. Man behöver vanligen denna draggrop för att öht få i en kabeln.
 
25mm slutar i taket i grunden, sedan klamrar man fram till gulslangen. Täta där kabeln kommer ur 25-röret för att slippa kondens.
 
Har ingen betydelse vad du har för rör genom grunden, men en PEM-slang är bra. Sluta medd gulingen ca 0,5 meter utanför grunden. Slangen/rör inifrån ska borras i ca 35 graders lutning nedåt mot utsida och avslutas ca 0,5 ut från grunden. Det ska aldrig vara möjligt för vatten att rinna in i genomförningen. Lägg ett sling/ögla på kabeln som är ca 1 meter utanför i marken. Detta för att mark alltid rör sig och kan sjunka lite, blir ingen påfrestning på kabeln då, när marken rör sig. Framför allt så finns lite kabel om olyckan är framme med om det blir ett fel vid anslutningarna på kabeln. bara gräva lite och dra åt sig. Normalt bara några decimeter och inte behöva skarva med dosor eller annat.
 
A
A avh67f skrev:
Roxtec har bra grejer för genomföringar grundmur

[länk]
Varför betala dyra pengar, när det räcker med 2 meter PEM för max 30 kr. De länkade är inte för normala hus, om dom inte simmar i vatten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.