Är det någon här som har erfarenhet av denna teknik?

Jag tycker nästan allt verkar bra. Ett bra U-värde, ett enkelt och flexibelt byggsystem, robust med armerad betong i mitten och, som pricken över i, ett bra pris. Isolering på utsidan och insidan och inga köldbryggor.
Har hört att det byggs mycket i denna teknik i USA och Tyskland. "Framtidens byggsystem" nämns det i en artikel i Ny Teknik som jag inte hittar någon länk till just nu. Det verkar inte ha slagit igenom ordentligt i Sverige ännu.

Företag som har dessa produkter:
http://www.dorotherm.se/scripts/main_frameset.asp
http://www.sundolitt.se/default.asp?menu=189

Betongbjälklag kan man bygga i Plannja- eller Peva-profilplåt. På detta sätt har man ett mycket gediget hus till ett bra pris (tror jag).

Har alltså en idé om att bygga mitt hus i detta material. Det jag undrar är följande:
- Finns det någon här med bra eller dålig erfarenhet av detta material?
- Vi kommer ha ett hus i flera etage och våningar med motfyllningar m.m. Vi behöver hjälp med lastberäkningar och dimensionering på armering och stöd. Kan någon vänlig själ rekommendera någon bra och billig konsult?
- Finns det någon firma i GBG-området med erfarenhet av att bygga i detta material till rimliga priser. Vi vill helst få hjälp med bygget fram till vädertätt hus.
- Vågar man t.o.m. bygga helt själv? Hur lång tid tar det?
- Har någon erfarenhet av att bygga stödmurar i detta material?
- Vad bör det kosta?
 
B
Jag blir betänksam när man tittar på dessa hemsidor... har det inte byggts några hus i detta material??? Jag vet ju att det gjorts ganska många, men informationen på sidorna är ju under all kritik!!!
Inte ens Sundolitt verkar ju tro på sin produkt när man bara har ett faktablad på blocket. Och den info man får på Dorothems sida skulle kunna hjälpa mig om jag skulle bygga en gäststuga.

Kolla med leverantörerna om vilka entreprenörer som arbetat med deras material.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.