Hejsan,

Vi skall lägga klickgolv här hemma i dagarna, det är ett golv från Colorama i trä. I instruktionerna är de tydliga med att golvet skall ligga med 10-15mm distans till väggen. Jag har förstått att detta gäller både kort och långsidan, men brukar det gälla ett visst avstånd på båda långsidorna och kortsidorna eller brukar angivelsen vara total? Jag tolkar det som att man skall ha 10-15mm på båda sidorna.

En annan fråga är hur vi vet om 10mm är bra nog eller om vi skall sträcka oss till 15mm. Har det att göra med längden golv på den ledden? Rummet är ~266cm * 433cm så det är ju inget stort rum.

Och gör det något om avståndet skulle vara lite större än vad de angivet sålänge listen kan täcka glappet?

Tacksam för all hjälp, det är första gången vi gör något sånt här så vi har varit lite förvirrade. Men detta är nog den sista frågeställningen vi har inför arbetet. :)
 
10 mm runtom räcker. Och då täcker golvlisterna bra.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
BirgitS
H henrikjon skrev:
En annan fråga är hur vi vet om 10mm är bra nog eller om vi skall sträcka oss till 15mm. Har det att göra med längden golv på den ledden?
Många golvtillverkare specar att avståndet ska vara 1,5 mm per meter tvärs brädorna, dock minst 10 mm. Så golvets storlek har betydelse men det är just tvärs brädorna som är det intressanta eftersom trä i huvudsak utvidgar sig tvärs ådringen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.