Hej Modulenthus,

Det här är ingen direkt fråga utan mer en information till de som är intresserade eller kanske kommer råka ut för detta problem själva. Vi har ett Modulenthus från 2001 som det läcker in vatten i... Jag har talat med Modulenthus på telefon men eftersom huset nu är så gammalt (6år) så har de inget ansvar längre för detta hus, utan jag får försöka laga själv eller ta ut en ventilation/byggfirma som får försöka lösa problemet.

Min granne som har ett hus även han från Modulenthus med byggår 2001 har samma symptom under sin skorsten för köksfläkten men han får inte in något vatten i huset, ännu...

Problemet som uppstått, vilket ni kan se bilder på om ni följer länken längre ner i inlägget är att de masonitskivor som använts istället för takpapp blivit mättade med vatten och därför kommer vattnet nu in i huset.

Är det fler som har eller har haft samma problem så får ni gärna maila mig om hur ni löste det, jag är otroligt tacksam för alla svar!!!

Min mailadress står längst ner på webbsidan http://goto.glocalnet.net/konstruktionsfel där kan ni även se bilder från i helgen då vi tog bort takpannorna och tittade...
 
Fick visst inte vara kvar under Modulenthus eget lilla forum. Någon moderator som kan berätta varför mitt inlägg blev flyttat hit?
 
Hej!

Vet ej om detta är någon form av vägledning, men det är vad vi upptäckt på vårt nya hus.

Vi har ett nybyggt hus (7 månader) där jag upptäckt att det läcker in lite regn vatten via skorstenen samt de två ventilations kuporna.
Vattnet har än så länge inte runnit in under råsponten/takpappen till vinden.
Det har droppat ner under takpannorna samt runnit ner till takfoten där vi upptäckte dessa droppar innanför hängrännorna och ner på marken.

Vid skorstens modulen/genomförningen upptäckte vi ett litet hål i ovankant som vi tätat.

Vid ventilationshuven för värmepanna samt köksfläkt verkar det att droppa vatten via den övre ventilations delen samt ner i det yttre röret och ner på taket (inte ner i själva ventilationstrumman, än så länge).
Det finns på vår ventilationshuv som är rund, ett dränerings hål i nederkant där det förmodligen är tänkt att regn vatten (om det kommer för mycket av den varan) skall rinna ner och ut på taket, detta verka ej fungera!!
Frågan är vilken typ av yttre ”skorsten” (ventilationshuv) som ni har?
Jag skall upp igen på taket när det är bättre väder och täta till runt själva dräneringshålet (det verkar vara två stycken plåtar som möts i en skarv = kan ge upphov till att vatten söker sig in mellan plåtarna och ner under takpannorna).

Såg era bilder 

Hoppas att det löser sig trotts att försäkringen inte täcker detta.

Hälsn

/Mikael//
 
Hej Satellit!

Är ingen moderator men du hade lagt ditt inlägg där man enbart ställer frågor direkt till Hustillverkare.

I regler för "Diskutera med hustillverkare" som finns överst i det forumet står det bla:
Observera att frågorna som ställs här är ställda till hustillverkaren, inte allmänt till forumets medlemmar.

Hoppas du hittar en lösning som är enkel och smidig samt billig!
 
Varför går inte detta som konstruktionsfel? Har man inte en byggfelsförsäkrning som gäller i 10 år?
 
Hej !

Jo man har en byggfelsförsäkring i 10 år, självrisken på byggfelsförsäkringen som vi alla sitter med är 20.300:- dvs ett halvt basbelopp.
 
Alltid lika intressant att titta igenom gamla trådar... Ser att jag faktiskt inte svarat på alla de inlägg som kom på denna. Jag tog till slut ut en takfirma från Huddinge. De kunde konstatera att det var konstruktionsfel redan från början. De som byggde huset hade gjort ett alldeles för stort hål i taket för skorstenens rörgenomföring. Takfirman gjorde om och gjorde rätt och efter det så har det inte varit något problem överhuvudtaget...

Skulle vara intressant att veta hur många fler som har eller har haft detta problem. Det finns en lösning på det. Kan vara skönt att veta då hustillverkaren själv inte tar något ansvar.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.