Hej!

Inom kort skriver vi avtal med säljaren i Varberg, vi kan kalla honom T. Är det någon som har köpt av honom förut? Är han lika trevlig efter att avtalet är underskrivet som innan?

Man har ju hört historier som blir som uppslukade av jorden när de väl sålt. Snälla, du som köpt hus via säljaren i Varberg, skriv en rad om hur det fungerade sen. Fick ni bra hjälp när det väl var dags att sätta igång med bygget?
 
Hej själv!
Vi har skrivit kontrakt med dem men har inte börjat bygga men än så länge inga problem, de svarar när man ringer och svarar snabbt på mail har gått lite på magkänslan och de känns som schyssta killar.

Var dock en del strul i och med husritningarna som ej blev som vi sagt, en miss i kommunikationen dem emellan. Garaget är fortfarande felritat inte nån större ändring dock, men det skall skissas om tills byggstart har de lovat, de sade att kommunen ej brukar gnälla på sånt man gör bara en komplettering i efterhand. Så efter några turer med papprena mellan de som ritar i Borlänge och till varberg har de äntligen kommit till oss.

Väntar dock på ett pris för garaget som de lovade skulle komma i slutet på förra veckan????

Vi har ännu så länge bara skickat papprena till kommunen för bygglovet och håller tummarna.

Mao inte börjat bygga än, men vi har tänkt ta hjälp utav FH. Enligt deras säljare i varberg så tar man tag i detta när bygglovet gått igenom, väntar och längtar enormt tills allt drar igång.

Vilket hus har ni planerat bygga? själva blir det ett lärkan
 
Tack för informationen. Vi kommer att skriva ett kontrakt på ett breddat Lövsångaren, dvs det blir samma bredd i vardagsrummet som på Domherren.
 
(Pluttilutt: Lägger in en liten parantes. Vi håller på att bygga en breddad Lövsångare. Så är du nyfiken på bilder så finns det på vår hemsida. *Backar nu ut ur tråden och låter er Varbergsbor skriva ifred* ;-) )
 
Någon mer som har erfarenheter av Fiskarheden i Varberg? Oxå intresserad så jag puffar lite liv i den här tråden!
 
Vi har nu kommit längre i vårt husbyggande, grunden är klar och huset kommer om tre veckor. Jag får säga att far och son Holm sköter sig mycket bra. Så här långt har det inte varit några som helst problem. Har man frågor om något så vet de svaren eller tar reda på dem snabbt och återkommer. Vi är mycket nöjda så här långt.
 
Har fungerat hur bra som helst. Dom gångerna det har varit något så har det löst sig med en gång man pratat med far & son Holm.
 
Klingan & Peppe: Vad byggde ni för hus? Kul att höra att det gått bra för er! Vad hade ni för byggare (vill även höra andras svar)?
 
Hej Cyphara vi bygger ett doppingen och har gjort nästan allt själva tog hjälp av en lokal snickare vid stomresningen. Är väldigt nära färdig nu håller på å väljer golv å taper.Vi bygger ju inte i halland men vi fick bra kontakt med Tomas H i ett tidigt stadie.
 
Skall bygga nytt och var först inne på prefab, men blev av en snickare i vänkretsen tipsad om Fiskarheden.
Hur är prisbilden, kvaliteten jämfört med Prefabhus?
Vi funderar isåfall på att använda en lokal snickare som totalentreprenör.

Domherren lockar oss mest, fast önskar att den vore kanske 10-20kvm större, är de villiga att ändra?
 
Fiskarheden är rätt dyrt, men det blir billigare om man kan göra en del själv, eller har kontakter. Själva husdelen är inte dyr, det är allt jobb runt omkring som blir dyrt. Kvaliteten är jättebra, det är säkert därför din snickarkompis förslog just Fiskarheden.

Jag tror säkert att de är villiga att rita om huset, de kan även bygga hus efter kundens egen ritning vad jag har förstått.

Var tänker ni bygga någonstans?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.