Är det någon som har någon erfarenhet av elförzinkade svarta till uppvärmningssystemet ?
Blev rekommenderad det av en rörmokare, är nästan gratis i jämförelse med kopparrör, men det känns tveksamt.....
 
Hej
Det ska inte vara några problem för syret försvinner ur vattnet när du hettar upp det.
Sen är det snorbilliga delar om man gör jobbet själv om rörmokaren gör det får man nog begära offert på jobbet med koppar elller stålrör det är mer jobb med stål rör dom skall kapas och gängas och linas .
 
Elförsinkade och svarta rör är väll två olika rör? Dom Svarta gängas och dom elförsinkade rören pressas med maskin och press delar i elförsinkat. Finns det svarta elförsinkade rör man gängar också?

Dom elförsinkade rören jag tänker på är som sagt billigare men delarna är dyrare. Dom elförsinkade är svårare att jobba med också för antingen glappar det om kopplingen eller får man knappt i röret. Tror nästan mer jobbet och delarna äter upp priset att dra koppar om det inte är långa raksträckor så klart.
 
Hej
det finns både och till och med zinkade gängdelar det är vanligt till tryckluftsinsalationer inom industrin .
 
Nu är värmesystemet draget och igång, inte roliga rör alls dom där elförzinkade, orunda som fan och som sagts tidigare jobbiga att få i pressdelarna. mycket roligare med koppar när man pressar men är man hemmapulare och har obegränsat med tid så funkar ju det men lite mör i armarna blev man ju av bearbetningen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.