Mattias Andreasson Mattias Andreasson skrev:
Och du blir av med skiten till en "förlust" på några hundralappar, småpotatis. Se till att få huset sålt, snart åker du på att stå för uppvärmningskostnaderna en hel vinter också.
Uppvärmningen av kåken har redan dragit igång och att få fastigheten såld denna sida om årsskiftet kommer inte hända då den inte är i skick för visning med massa prylar utspridda över hela övre plan med endast små gångar att gå igenom osv.
 
Redigerat:
M MGA89 skrev:
Att låta köparen själv plocka ut tillbehören kan ju leda till att personen plockar på sig sådant som inte tillhör och ger sken av att det tillhör för att på så vis få mer saker för priset.
Sila mygg och svälja kameler :).

Värdet på de prylarna är en piss i Mississippi jämfört med att sälja huset så fort som möjligt, casha ut och få avkastning på pengarna. Huspriserna är inte direkt på väg upp så en idé är att du plockar det du vill ha och tar in en städfirma till resten.
 
  • Gilla
Dortmunder DAB och 2 till
  • Laddar…
Var finns svarven? Har länge varit sugen på en 🙂
 
  • Gilla
Anonymiserad 137805
  • Laddar…
H
M MGA89 skrev:
Men kommer inte köparen vilja betala ett lägre pris om denne själv måste ombesörja frakten?
Frakten är en sak, köparen tar för givet att det frakten dörr till dörr. Det bör stå nedmontering och frakt står köparen för.
 
  • Gilla
il_duce
  • Laddar…
nino nino skrev:
Var finns svarven?
I källaren.
 
  • Haha
  • Gilla
Klass0n och 7 till
  • Laddar…
nino nino skrev:
Var finns svarven? Har länge varit sugen på en 🙂
I södra Stockholmsområdet.
 
M MGA89 skrev:
I södra Stockholmsområdet.
Ok då var det lite väl långt, tack för svar
 
nino nino skrev:
Ok då var det lite väl långt, tack för svar
Ok.
 
Men det finns ju en köp&sälj avdelning i detta forumet. Lägg upp en annons där 😀.
 
  • Gilla
fredrik.johansson
  • Laddar…
M MGA89 skrev:
I södra Stockholmsområdet.
Hade jag inte redan haft fullt i garaget av en svarv skulle jag anmält intresse att iaf titta på den och hur den står och hur svårt att flytta den. Helt säker på att du kan sälja den relativt lätt där den står. Och om jag fattat rätt så är det rörigt och nedgånget hus så ev mindre skador vid utlyftning borde inte göra nått på slutpriset.
Börja med att lägga upp den här på forumet och ev Blocket och se vad som händer.
 
C
M MGA89 skrev:
I källaren i dödsboet efter min pappa finns en äldre Örn 4S svarv som tänkte säljas på något vis (ännu oklart hur och var). Vad kan denna maskin tänkas vara värd samt var och hur säljs den bäst?

Största problemet är att åbäket väger runt 800 kg och står placerad i bostadens källare och då uppstår frågan om hur den enklast transporteras både upp en våning samt ut ur bostaden (helst av köparen). Innomhus finns en rak trätrappa med flera trappsteg (runt 20 st kan tros) och utomhus finns en lika lång sten-/betongtrappa. Arbetet med att flytta den upp till markplan och ut ur huset önskas alltså helt läggas på köparen. Hur görs detta enklast?
Enklast är att montera isär svarven och bära den i delar uppför trapporna.
Det går ofta relativt enkelt att montera bort chuck, dubbdocka, stödben, ev. bädd och en hel del annat, så blir svarven betydligt (några hundra kilo) lättare.

Eftersom trapporna är raka, så kan du enkelt bygga en "ramp" som svarven kan glida på uppför om du använder dig av en vinsch för att dra den upp. Förslagsvis använder du två vinschar samtidigt, för att säkra upp mot olyckor eller andra problem som kan uppstå om ena vinschen mot förmodan skulle haverera på något sätt.
 
M
Det där fixar en flyttfirma relativt billigt och lätt..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.