Hej
Planerar att glasa in vår altan som går längs hela ena kortväggen på huset.
Har nu kommit på att de två stora fönster vi har mot altan har spaltventiler och det är denna väg vi får in den mesta av luften till kök o vardagsrum. Bl.a. tar kaminen luft den vägen.

Ser inga större problem att lösa detta men vill stämma av här vad som är bäst.
1. Sätta upp ventilgaller el likn ovanför skjutdörrarna på altan och ta in luften via den inglasade altanen.
2. Göra hål i en annan yttervägg, utanför altan, och sätta in ventil.

Det bästa på flera sätt skulle vara alt.1 men innebär detta några problem? Eller vill man t.o.m. ha en luftgenomströmning genom den inglasade altan och in till huset?

Hur skulle ni gjort? Något annat jag bör tänka på?

Inglasningen är tänkt för att förlänga tiden lite på vår och höst, samt sommarkvällar, som vi kan sitta där. Glaset är isoleringsmässigt nr2 av 4 som Willabgarden säljer. Inga planer i nuläget att isolera mer än kanske någon enklare lösning för golvet.

Tack för all hjälp och tips.
 
Om du tar in luften via ett glest altangolv får du nog tillräckligt med luft och en viss förvärmning av luften lär inglasningen hjälpa till med.
 
  • Gilla
Byggsnyggen
  • Laddar…
F fribygg skrev:
Om du tar in luften via ett glest altangolv får du nog tillräckligt med luft och en viss förvärmning av luften lär inglasningen hjälpa till med.
Ja, men nu är det just golvet jag kanske ska försöka få tätt. Ogillar kalla golv…
Men om det skulle fungera med luftspalt på golvet så lär det väl även fungera med ventilationsgaller ovanför skjutdörrarna, eller?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.