Hej!
Vi planerar en utbyggnad i två plan (2 x 25 m2) av vårt hus. Ritningarna från arkitekten på hur det hela ska se ut är klara. Funderar nu på hur vi ska gå vidare.
Finns det någon som har en "mall" med lite stolpar kring vad man ska tänka på när man begär in offerter från olika byggare? Vi har tänkt att göra en hel de själva och behöver främst hjälp med grunden, stommen, yttertak och anslutning till befintligt tak.
/Hubbe
 
Hej.
så här såg våran ut + bygglovsritning. Tydligen var den inte solklar (vilket jag trodde), för en firma hade tagit med en massa annat, t ex montering av fönster o dörrar, isolering o dyl. Man kanske borde inkludera en lista på vad som inte ska ingå?


Beskrivning

Tillbyggnad i två plan, boyta ca 80 kvm (markyta ca 40 kvm) enligt ritning (förlängning 4,33 x 6,35 m samt utbyggnad på framsidan, 5,04 x 2,24 m).

Grund
Uteluftsventilerad krypgrund (torpargrund) med lecasten på betongsula inkl
- schaktning
- bortforsling av ev. schaktmassor
- dränering till befintligt system
- isolering
- plastfolie
- slamning på utsidan
- flytt av sandfång

Stomme
- regelstomme för ytterväggar, 45x145 mm
- bjälklag och mellanbjälklag, 45 x 220 mm

Tak
Takstolar, råspont, papp. Öppning måste tas upp i befintliga takstolar för utbyggnaden på framsidan och lasten från befintligt tak växlas av.
 
Hubbe skrev:
Finns det någon som har en "mall" med lite stolpar kring vad man ska tänka på när man begär in offerter från olika byggare?
Det kanske skulle vara värt att lägag någon tusenlapp och få en byggkonsult att ta fram ett bra förfrågningsunderlag?
"Rätt från början" sparar pengar och tid i längden.
Det är mycket att tänka på för att få det rätt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.