Hej! Vi tog över en stuga för nåt år sedan. Tyvärr fick vi ingen info om hur värmen fungerade. Den värms upp med en luftvärmepump samt vattenburna element som drivs av en nibe elk elkassett/värmepatron med cirkulationspumpar. Elementen i kök och wc är lite äldre och de fungerar utmärkt. De nyare elementen i hall och sovrum har ingen cirkulation och fungerar således ej. Frågan är vad som kan vara felet, allt är kopplat på elkassetten? Hittar ingen manual så har fått gissa mig till hur det ska vara och det har ju gått så där.

Undrar oxå om strömställaren är felinställd? den har ju två lägen 1=pump 2=driftsläge samt en termostat 10-80 grader (står på 50 grader och driftsläge nu). Den har även två knappar för (återställning säkring Pump manöver) och (återställning temperaturbegränsare).

Undrar oxå om man det är mest ekonomiskt att stänga av systemet helt under sommaren och veckorna eller är det bara att vrida av elementen? Luftvärmepumpen går ju hela tiden.
 
  • NIBE värmepumps kontrollpanel med strömbrytare och termostat, verktyg i bakgrunden, arbetsmiljö.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Har ni kopplat bort den helt nu? Ser ut som ELK'n står på en bänk? Om vissa element fungerar men inte andra tyder det på fel i själva värmesystemet och inte i ELK'n. Manual skall gå att få fram. NIBE är bra på det.

Edit: Bifogar en manual som borde fungera.
 
Redigerat:
J Josth skrev:
Har ni kopplat bort den helt nu? Ser ut som ELK'n står på en bänk?
Det står "Klaravik" i nedre högra hörnet av bilden, det tyder på att bilden kommer från marknadsplatsen/aktionsfirman Klaravik.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.