Efter installation av en ny köksblandare gjord av en lokal VVS firma har vi fått problem med ett klickande ljud, se bifogad filmer.
Vi har kontaktat montören som gjort en efterkontroll av montaget vilket var OK .Han kunde inte justera oljudet utan trodde att felet var på köksblandaren.
Vi har därför kontaktat tillverkaren FM Matsson (FMM) som i sin tur skickat ut en kontrollant. Denne kunde inte heller justera oljudet.
Vi kontaktade då på nytt FMM och frågade vad vi skall göra . De påstår då till vår förvåning att köksblandaren är OK !?
Se här svaret från Daniel Skeri hos FMM;
”Blandaren är kontrollerad och vi finner inget fel på den. Vi kommer inte att gå vidare med denna reklamation ”
Någon som vet vad det klickande ljudet beror på ? Vad skall vi göra för att bli av med detta ?Vilka garantier har man i sådana här fall?
Finns det ingen reklamationsrätt ? Vi upplever att servicen från FM Matssons sida är mycket dålig. Är det någon som upplevt något liknande?
 
  • Gilla
Vova Ostapchuk
  • Laddar…
Skulle säga att du får ta detta en gång till med inköpsstället/VVS-firman, det är med dom du kan sägas ha ett avtal om installation av en blandare.
De får sedan lösa detta på lämpligt sätt, byta ut eller kontakta sin leverantör.

Tolkar det som att det är något mekaniskt ljud som uppstår mellan delarna på blandaren.
 
  • Gilla
Vova Ostapchuk
  • Laddar…
Det är inte rören under vasken som slår emot något när ni rör där uppe? Eller något annat undertill. Har sett liknande symtom i andra sammanhang där det klickade i en ventil, men där ljudet egentligen kom från ett annat ställe men fortplantade sig så att det lät från ventilen ungefär... Som ju också var nyligen bytt.

Ser ju ut som det är när man liksom drar pipen framåt. Peta in nån handduk eller så undertill kanske?
 
JAg tycker också att detta borde vara något annat än själva blandaren. Att rören under kommer åt något, eller är det själv diskbänken som "bucklar" sig? Tänker lite på samma fenomen som klicket från ex. burkar med inlagd sill när man öppnar locket på glasburken.

Men om här har varit två två olika fackmän och tittat utan att de kunnat lokalisera klickandet, märkligt.
 
  • Gilla
TommyC och 1 till
  • Laddar…
Låter ju som det är själva diskbänken som låter, säg åt firman som installerat blandaren att sätta dit ett stabiliseringsstag så ska nog problemet vara löst.

Och från FMMs sida så har dom antagligen bara kontrollerat blandaren och alltså inte själva installationen så vet inte om jag ska kalla det dålig service när dom kommit ut och kontrollerat produkten åt dig
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.