Hej,

Vi funderar på att bygga en enplansvilla på ca 100 - 130 kvm och håller nu förfullt på att räkna om vi kommer att ha råd eller inte. Är det någon som vet vad driftkostnaden ligger på ungefär i liknande hus?
Vi var och pratade med Modulenthus och enligt dom låg driftkostnaden om året på 7000 kr i deras hus. (Kan ha missuppfattat och att det bara var en del av driftkostnanden han pratade om). Det låter i alla fall väldigt lite.

Tacksam för svar! :)
 
Driftkostnaden fick vi veta va inkl sophämtning,VA,El,Pellets,Hemförsäkring,Sotning mm o då kommer inte några 7000:-/år att räcka.. Ligger driftkostnaden på 20000:-/år är det billigt...

Räknade själv ut att alla kostnader som ovan nämda + tv,tidning,telefon,bredband mm så hamnar man på 3000:-/mån o vill man ha alla betalkanler blir det 4000:-/mån för oss... Räknade ut detta för att en svägerska hade tänkt köpa ett hus som hon trodde skulle ha en totaldriftkostnad på 1500-2000:-/mån vilket visade sej bli det dubbla..
 
Runt 25 000 kr /år låter ju mycket mera rimligt och det var väl mer åt det hållet vi själva räknat med innan vi fick höra det där med 7000 kr /år. Har så dålig koll på vad mindre nybyggda villor kostar i drift.

Tack för ditt svar! :)
 
Har några kompisar som byggt ett nytt 126 m2 1-plans (växjöhus) utanför umeå med frånluftsvp (ivt 490')
Dom ligger på ca 16000 kWh/år inkl hushållsel..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.