Hej! Bland det första vi gjorde efter inflyttning var att anlita en firma för att ta bort asfalt och anlägga ca 80 m2 gräsmatta istället. Var ganska okunnig och naiv, och litade på firmans metod. Detta innebar markduk + 10 cm jord under gräsmattan, men i verkligheten blev det närmare 5-7 cm på sina ställen. På dessa ställen (kanske 30 m2) blev gräsmattan totalt sönderbränd i somras (men mår bra nu) och det känns som att tjockare jordlager nog hade hjälpt. Tycker också att det känns tveksamt att ha markduk under gräsmattan. Känns som att ekosystemet borde må bättre utan, framförallt om man vill plantera mycket t ex vårlökar i gräsmattan?

Nu undrar jag vad som är det smidigaste sättet att rädda gräsmattan. Kan man gräva loss svålen, skära av markduken, fylla på med mer jord och sen lägga tillbaka gräsmattan som man lägger rullgräs? Eller borde man börja om på nytt?
 
Vad är under markduken?
Vad är det för markförhållanden överlag?
 
Väldigt stenig jord under markduken, delvis schaktmassor från när området byggdes på 80-talet tror jag.

Lite osäker på vad markförhållanden syftar på, men det ligger ganska högt på en ås så det blir ganska torrt. Längre in på tomten är det mer lättgrävt men ändå väldigt stenigt.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.