Hejsan

Vi är ett par som funderar på att bygga nytt i Jönköping.
Vi är intresserade av ett funkis hus på ca 150 kvm både 1 plan och 1 1/2 plan och LB HUS med Viggen modellen har intresserat oss mycket.

Vi undrar om någon har byggt detta hus och vad blev i så fall kostnaden?
Hur var bolaget att arbeta med, försäljare/hantverkare mm.

Är det fler som har varit inne på detta hus och sedan valt något annat hus? I så fall varför: Pris, dåligt bemöttande eller liknande.

Är intresserad hur ni andra har resonerat, det är ju en djungel med olika husvarianter och leverantörer. Svårt att scanna av hela marknaden.
 
Hej Ulk

Bygger ett Viggen just nu.
I standard utförande låg det på 2´035 (Skåne).
Vårt är dock inte std, utan finns tillägg på ca 750´000kr allt ifrån tegel och kopplat dubbel garage till massiva golvlitser.

/subz
 
Hej Subz!
Vad gjorde ni för tillval så ni kom upp i 750000? Tittar ocxå på att bygga Viggen. Har inte pratat med LB hus än. 2miljoner låter inte så farligt, men man vill ju garanterat göra lite ändringar och tillval. Har dock ingen koll på vad de kostar. Kan tänka mig att göra barnrum större bla. Tacksam för all hjälp
// Cekelundh
 
Vi bygger också med LB-hus dock inget Viggen utan en ugglan 159.
Det är väldigt lätt att tillvalskostnaden springer iväg. Vi har gjort tillval på över 500 000. Bara carport och puts gör det 300 000 dyrare. Sen har vi valt annat kök, klinker i hall och kök, centraldammsugare, isolerat förrådet i carporten, valt till kupa, förlängt huset....annan innertrappa, vitvaror.... listan kan göras lång.
Det priset man får när man ringer till säljaren blir oftast mkt högre när man är färdig eftersom man kommer på en massa ändringar och tillval man vill göra under resans gång.
 
Hej

Lite av tillvalen är tegel, isolerat dubbel garage, puts på kupan (loftet), gjuten platta till uterum, massiv ek trappa, massiva ek lister, vägghängda toaletter, andra fönster, andra dörrar (ute/inne), vitvaror, duschhörna, ekdörrar på garderober, kök, granit bänkskiva etc

/SubZ
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.